Days at work

Days at work

Natur till Hotell!

augusti 30th, 2016

Mina uppdrag kan se väldigt olika ut! Innan sommaren fick jag beställning på naturbilder på norrländsk skog som skulle pryda väggarna på Hotell Södra Berget. Så under några sensommareftermiddagar var jag ut och samlade på mig lite bilder. Här är två av dem som kommer att användas.

IMG_5592A IMG_5593A

Maria Montazami i LA …

augusti 23rd, 2016

Jag åkte nyligen över till Los Angeles för att fotografera Maria Montazami till mitt projekt ”My Way”. Efter att ha varit där i juni men inte lyckats få våra kalendrar att stämma så flög jag över igen nu i augusti! Maria är verkligen så fantastiskt trevlig, inte undra på att de vill ha henne i varenda säsong av Svenska Hollywoodfruar!
Vi började fotograferingen ganska direkt efter att Maria hittat en klänning som stämde bra med bilden. Hennes hund Copper som skulle dra i en väska på bilden var inte riktigt med på noterna när vi skulle fotografera. Så Marias assistent Anna fick rycka in som stand-in hund! 🙂
Efter några timmar i stekande hetta och dragandes i väskan så testade vi några bilder med Copper. Jag kände att jag hade tillräckligt för att kunna ”bygga” ihop Copper till rätt position i bilden!

Det var en jätterolig fotografering och både Maria och Anna var jättegulliga och hjälpsamma!

 

Köttglass med Johan Jureskog!

augusti 20th, 2016

Har gjort några nya portrait i min serie nu i sommar också, här plåtade jag köttkungen av Sverige: Johan Jureskog. Hade fixat dit en old school food truck som vi använde som en glassbil i bakgrunden, min kompis Per fick hoppa in som glassgubbe-statist. Hela idén var att ha Johan framför bilen hållandes två stora strutar med köttfärs! Lite som glass fast kött 😀
Johan var grym, agerade utan några bekymmer eller hämningar! Precis som det ska vara!

Den här bilden kommer att bli grym när den är klar!

  

  

Linda Lampenius …

augusti 20th, 2016

Häromdagen var jag och fotograferade fantastiska Linda Lampenius till min utställning My Way. Vädret var lite kyligt men allt gick mycket bra! Jag hade en idé om att skapa en surrealistisk bild av Lindas mardröm, att hon står mitt på en gata med trasiga fioler överallt!
Nu vill man ju kanske inte slå sönder en massa fioler direkt, men som tur var fick jag tag i två redan spräckta och kasserade enklare fioler som vi kunde använda. Först fotograferade jag Linda med de två fiolerna, sedan gick Linda och värmde sig medan jag fotograferade samma fioler på olika positioner i bilden. Sedan lägger jag ihop alla fiolerna till en bild!

  

  

Trumpet och vidvinkel!

augusti 8th, 2016

I slutet av juli plåtade jag omslagsbilder till trumpetaren Nils Jansons tredje album. Vi körde alla bilder i studion och en hel del svart vitt! Körde flera porträtt med 35mm på min PhaseOne XF, blev riktigt coola bilder! Plåtade även en serie bilder med Nils helt invirad i rep, mer om det senare!

Ser fram emot att få se när albumet är klart!