Days at work

Days at work

Assistent & tillika modell …

December 30th, 2008

Trots ganska mycket ledighet så tog jag om min kära dotter ett break från pysslandet idag och drog ner till studion för att ta omslagsbild till Mange Myts nästa singel. Har inte gjort färdigt bilden som ska användas ännu men tänkte att jag måste lägga ut en bild på min grymma assistent och tillika modell för dagen (det är alltså inte den sovande tatuerade killen jag talar om …) 🙂

Kan tillägga att flera av exponeringarna är tagna av henne så jag vet inte riktigt hur det blir med copyrighten nu 😀 Jag tror aldrig jag har hört så många frågor komma ur en så liten person på så kort tid 🙂 Det mesta var om Manges tatueringar …

Lägger ut det färdiga resultatet här så fort jag hinner få klart den, men det är några timmar innan bilden blir klar. Men nu sticker jag iväg på middag så det får bli nattligt arbete …

Gott nytt allihopa …

Slutknäppt …

December 18th, 2008

Ja, inte för mig men för min fina intervallkamera som suttit uppe i drygt 1,5 år nu. Varje dag har den tagit 1 bild sedan den sattes upp i april 2007. Nu är bygget klart och kameran monterades i måndags ner. Dagen till ära så passade jag på att be Magnus ta en bild på mig och min lilla kamera, som ett litet minne 🙂

Om ni missat vad det hela handlar om så kan ni läsa mer HÄR och se lite resultat av vad den gjort HÄR och HÄR

Ja, jag ska klippa mig 🙂

Kockar & hamburgare …

December 18th, 2008

På väg hem från Härnösand och Logosol så ringde de från Invito Restaurang och undrade om jag inte kunde komma och fotografera när årets kock, Tom Sjöstedt var där och gästspelade, självklart blev svaret!

Nu ska ni tänka så långt ifrån Big Mac och hämtpizza man någonsin kan komma. Jag har aldrig sett så många vara så nogranna med hur de lägger upp mat! Det måste ha varit typ 30 olika grejer på talriken, det såg helt fantastiskt smakfullt ut. Efterrätten såg ut som nån slags avancerad byggsats, helt fantastisk! Det var väldigt roligt att få se hur det går till när man gör mat “på riktigt”.

Att fotografera stressade och djupt koncentrerade kockar i varierande belysning är ju i sig en utmaning, att sedan se till så att man inte står i vägen eller välter nåt i köket gör inte saken lättare. Men roligt var det i alla fall. Nu har jag inte hunnit gå igenom alla bilder och inte heller fixat till gågra klart än, men några hastiga smakprov kan ni i alla fall få.

Nämnde jag förresten att stressad som jag var fick lov att kasta i mig ett Sibylla-Meal på väg till restaurangen? Kontrasten kunde inte ha varit större 😀

    

Veckans affär …

December 18th, 2008

Veckans Affärer, lustigt hur denna tidning har en mystisk egenskap att poppa upp med jobb just när man tänker att det var ett tag sen nu! Ni kanske minns hur det var första gången jag gjorde nåt åt dem? Om inte så kan ni läsa HÄR.

Nåväl nu var det ännu ett porträtt till deras Insider-serie, och denna gång var det en herre som heter Bengt-Olov och är ägare till Logosol. Jag och min praktikant/assistent packade bilen och drog upp till Härnösand. Logosol säljer allt från motorsågar till mindre sågverk + en massa annat. Vi fick en liten rundvandring innan jag började leta efter nån plats att plåta på.

Efter lite funderande hittade jag en hög lagerhylla med en massa snygga lastpallar på :), det fick bli vår bakgrund!

Ljuset sattes och sedan var det bara att köra på. B-O var en mycket trevlig och lättplåtad herre. Han hade från början på sig nån slags fleece-väst, men när jag fick nys om att han hade ett par hängslen under hade inget att sätta emot, västen skulle av! Grymt passande blev det med jeans, rutig skjorta och hängslen, hur grymt som helst!!

Jag har sagt det förut men jag säger det än en gång, Jag har världens roligaste jobb! Det är så grymt kul att:

1. komma ut och träffa en massa nya människor, 2. få upptäcka företag och platser man aldrig annars skulle sett, 3. ha ett jobb där den ena dagen aldrig är den andra lik.

Fördelen med att ha en assistent är inte bara att han kan passa på att dokumentera lite utan att mycket krångel undviks. Hade inte Magnus varit med denna gång så hade jag lyckats åkt ifrån alla reflektorer och dessutom tappat bilnyckeln. 

ps. om ni undrar vad jag pysslar med på första bilden så är det ett litet försiktigt försök till att stoppa in hans skjorta. Jag bestämde mig i nästa sekund att det klarar han nog bäst själv 🙂

    

Kalla rockbilder och busshäng …

December 12th, 2008

Burr, igår var det inte den mest glamorösa fotografering i mannaminne kan jag lova! Jag skulle fotografera bandet Corroded och hade hittat ett övergivet hus där alla dörrar var bortslitna och samtliga fönster sönderslagna. Elen då? Nej, just det den fanns inte heller …

Så mitt ute på ett fält helt utan värme eller el så tyckte jag att det kunde bli fräckt 🙂

Nåväl jag och min assistent-praktikant for dit med hela bilen fullpackad med grejer. Det fick bli två batteriaggregat och bilen halvvägs uppför trappen så att vi såg något där inne. Inte helt lätt att ställa in allting när man antingen är helblind i mörkret eller bländad av min bils helljus rakt in genom dörren.

Bandet anlände lite senare och som vanligt var det jacka, mössa & vantarför mig och T-shirt och jeans för bandet 😀

Bilden blev riktigt bra, har suttit uppe i natt och fixat gruppbilden, ska fixa porträtten i helgen.

 

Jo, ni kanske undrar hur det var med bilden på min bak i förra inlägget? Det var till en busskampanj. Jag fotograferade en massa människor hängandes, som sedan “strajpades” på bussarna med texten “Lugn, det finns platser kvar!” 

Bilderna från bussarna kommmer från själva “strajpningen” nere i Stockholm …

Kul litet projekt var det i alla fall 🙂

  

  

Morötter, en stjärt och lite färg …

December 8th, 2008

Idag har jag suttit och stirrat på en hög med morötter hela förmiddagen. Det var en bild till en kampanj för Bolagsverket som skulle göras klar. Färgseendet blir helt “kockobello” efter ett tags tittande på en stor orange blaffa. Men nu är den i alla klar!

Eftermiddagen blev det en lite annorlunda fotografering för en ny kund, Meteor PR. Jag börjar med att bara posta den vackra bilden på min bakdel som beskådas av både modell och kund 🙂 Hur och varför får ni reda på lite senare …

Hann också med att plåta några kompletteringar till penselbilderna, så japp min praktikant fick måla lite till igen …

Ska försöka mig på att fixa till bilderna till Itchy Daze och Jennifer Newberry så fort som möjligt, sedan postar jag lite exempel här i bloggen.

Intervallkameran som jag satte upp i april 2007 för att fotografera Norrportens bygge i hamnen är nu “klar”. Resultatet kan bl.a. beskådas på Norrportens och Bolagsvekets hemisdor. Så nu ska jag plocka ner min kära kamera och kanske bygga om den lite innan den är redo för nästa projekt!

Musik, Kramfors och mer bussar …

December 7th, 2008

Jaha, nu har man legat av sig med bloggandet ett par dagar, inte bra! 

Denna gångna veckan har varit allt annat än lugn, även om det är jättekul med så mycket jobb som det varit den senaste tiden så längtar jag faktiskt till jul nu.

Jag och min käre praktikant var upp till Kramfors i tisdags för att ta ett porträtt åt Norrlandsfonden. Det var en väldigt trevlig herre som mötte oss på sitt “sågverk”, vet faktiskt inte om det kallas det, trä och bräder var det i alla fall mycket av 🙂 …

Hur som helst porträttet ville jag ta i miljön på fabriken så det blev till att släpa grejerna mellan maskiner och uppför stegar, men praktikanter är inte bara trevliga, de är bra bärhjälp också 🙂 Jag hittade ett bra ställe framför en maskin som lät lika mycket som den var stor. Det fick bli teckenspråk för att få honom dit jag ville när jag fotograferade.

På onsdagen kom Jennifer Newberry till studion för att ta pressbilder till hennes nya album. Mycket trevlig ung dam! Alltid tacksamt med artister framför kameran, man slår bara på musik och säger “dansa” så gör dom det 😀 Vilket blev kanon på bilderna!

Idag, söndag, har jag plåtat ett band som heter Itchy Daze. Tog både bilder i studion och ute, trots minusgrader! Alltid lika roligt att ha mössar, vantar och tjock täckjacka på sig när bandet får ta av sig till T-shirt 😉 Tror bilderna kan bli ascoola, bara jag hinner fixa alla. En kan ses här. Kolla också in deras blogg på nightlife.se. Kolla också in deras skivbolag, Ninetone Records.  Jag ska även plåta ett till band åt Ninetone på torsdag, återkommer mer om det sedan.

I natt ska jag retuschera bilder till ett annat jobb och i morgon väntar nya bussbilder. Men vem, hur och varför får ni läsa om längre fram 😀

C-Ya!