Days at work

Days at work

Köttglass med Johan Jureskog!

Augusti 20th, 2016

Har gjort några nya portrait i min serie nu i sommar också, här plåtade jag köttkungen av Sverige: Johan Jureskog. Hade fixat dit en old school food truck som vi använde som en glassbil i bakgrunden, min kompis Per fick hoppa in som glassgubbe-statist. Hela idén var att ha Johan framför bilen hållandes två stora strutar med köttfärs! Lite som glass fast kött 😀
Johan var grym, agerade utan några bekymmer eller hämningar! Precis som det ska vara!

Den här bilden kommer att bli grym när den är klar!

  

  

Trumpet och vidvinkel!

Augusti 8th, 2016

I slutet av juli plåtade jag omslagsbilder till trumpetaren Nils Jansons tredje album. Vi körde alla bilder i studion och en hel del svart vitt! Körde flera porträtt med 35mm på min PhaseOne XF, blev riktigt coola bilder! Plåtade även en serie bilder med Nils helt invirad i rep, mer om det senare!

Ser fram emot att få se när albumet är klart!

  

Nya bilder för Permobil …

Juli 22nd, 2016

I sommar har jag börjat med nya bilder för Permobils räkning, vi har varit ute en dag och fotograferat en av deras stolar och ska hinna med två dagar till innan hösten kommer!
Vädret kunde inte ha varit bättre! Fullt solsken och blå himmel, vi hann med 4-5 bilder innan det var dags att packa ihop!
Lyckades sätta knäet i en myrstack när jag stod och plåtade, tog ett tag innan jag märkte det 🙂

IMG_2607 IMG_2615 IMG_2628

Jockiboi & Jonna i studion …

Juni 11th, 2016

Plåtade pressbilder på Jockiboi & Jonna bl.a. åt Jockes singel. Otroligt trevligt gäng! Vi höll på rätt länge men det blev väldigt bra! Ska försöka få till att plåta Jocke & Jonna till mitt porträttprojekt också, bara tiden räcker till!

JB2 JB1 Jockiboi_7039

Bananer och Lasse Åberg!

Maj 28th, 2016

Mitt lilla porträttprojekt fortsätter. För någon vecka sedan åkte jag till Bålsta för att fotografera Lasse Åberg! Dagen till ära så hade jag hela min familj med som assistenter 🙂
Vi träffades på Åbergs Museum och jag började leta plats för bilden. Tyvärr hängde regnet i luften och både himlen och ljuset var platt som en pannkaka! Hittade ett ställe som jag riggade på och började ta några testbilder. Allt såg skit ut! Stressen och svetten kom som ett brev på posten! Ska det bara bli skräp av allt nu?!
Efter något slags panikartat letande efter en ny bättre plats bestämde jag mig till slut för en liten dunge, den var i alla fall mindre katastrof än första platsen, släpade dit alla grejer, tog testbild och det var godtagbart, men inte mer …
Efter en stund kom Lasse till platsen och vad händer då? Himlen spricker upp och jag får en perfekt blå himmel med moln i bakgrunden! Lasse tog med sig solen!

Själva temat var inte krångligare än att han skulle hänga upp bananskal på tork på en tvättlina, inga konstigheter! Jag tog sammanlagt tre olika bilder på Lasse varav nog två hamnar i mitt projekt!

BTS_Lasse_P9A4040 BTS_Lasse_P9A4042 BTS_Lasse_P9A4063
BTS_Lasse_P9A4070 BTS_Lasse_P9A4079 BTS_Lasse_P9A4101

Black Jack i ett garage!

Maj 18th, 2016

Jag skulle nog inte kalla mig någon dansbandskung, men det har blivit några genom åren! Nu senast plåtade jag Black Jack till deras kommande album. De ville göra något helt annat än en traditionell Dansbandsbild. Så vi byggde upp något som skulle se ut som en sliten gammal bandlokal. Det tog sin lilla tid, det var mattor, saxofoner, gamla stolar och diverse annat som skulle placeras ut. Resultatet blev allt annat än traditionellt! Lite crazy och lite humor!
Efter ljussättningen så såg jag på testbilden att jag fick lite överstrålningen från en av blixtarna i bakgrunden, men vad gör det när man kan skugga gluggen med en gammal cymbal!! 😀

IMG_3920 IMG_3919 IMG_3918
IMG_3916 IMG_3913 BJ_5926

Jag tar över Fotografiska …

Maj 5th, 2016

Ja, kanske inte helt men i alla fall deras Instagram-konto under den kommande veckan!
Häng med om ni har lust på @fotografiska!

Skärmavbild 2016-05-06 kl. 23.03.03

BOX whisky i studion

April 7th, 2016

BOX Whisky har jag plåtat en hel del åt. Nu senast deras specialutgåva av Box Early Days Collection. En samlingsbox med samtliga släpp av de första varianterna de kommit med. Plåtat i studio med en gammal ladugårdsdörr som underlag.

Tyvärr redan slutsåld …

Artikel i nya numret av Kamera&Bild

April 5th, 2016

I senaste numret av Kamera&Bild är det en artikel om mitt portättprojekt jag håller på med, hela åtta sidor gjorde de. De var med när jag fotograferade Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson & bloggaren Clara Henry strax efter jul i år. Kul att de satte min bild på omslaget också! 🙂 Nu håller jag som bäst på att planera in fler fotograferingar! Projektet kommer att visas på Hotell Diplomat i slutet av september i år!

Öl istudion!

Mars 24th, 2016

Plåtade ganska nyligen en ”gruppbild” med lokal öl för magasinet DSTN SVLL. Jag gjorde plåtningen i studion och hade dagen till ära lånat in några höbalar för att få lite sommar och bondgårdsstämning, tyckte det kunde passa! 🙂
För att få till någon slags hö-dammsdimma körde jag rökmaskinen in genom springorna på den gamla ladugårdsdörren, sedan fick jag springa runt och vifta för att röken skulle hamna på rätt ställe och inte framför alla flaskorna!

Tack och lov för PhaseOnes Capture Pilot vilket gör att man kan lösa ut kameran från mobilen och samtidigt se varje exponering där!

« Previous Entries