Days at work

Days at work

A Choir of Ghosts i skogen …

April 6th, 2017

Plåta band är ju sjukt kul! Oftast är det bandet man har kontakt med och allt blir enkelt, snabbjobbat och okomplicerat! Me like!

Igår fotograferade jag ett band som heter A Choir of Ghosts, sjukt bra band för övrigt! Bilderna ska vara pressbilder framöver, bl.a. när de släpper sin nästa singel Woods den 14/4.

Idén var egentligen rätt enkel, plåta dem i skogen och gärna lite mystiskt utan att alltid visa dem helt. Jag stack ut i skogen för ett par dagar sedan och hade hittat ett ställe som skulle passa. Vi packade med oss grejerna och började traska iväg, det är inte jättelångt men det kändes betydligt längre nu när man gick med alla grejer! 🙂

Hade tänkt ha med mig rökmaskinen men för att slippa bära med mig elagregat mm så blev det ”Battlesmoke” rökfacklor istället.

Plåtningen gick kanon förutom att det visade sig vara ganska svårt att både springa med rökfacklor OCH fotografera samtidigt! 🙂 Som tur är kunde jag koppla upp min iPhone mot CaptureOne och trycka av medan jag sprang runt med röken! Man kan se mig springa förbi på en av bilderna! 😀

Jag tog några fler som inte är publicerade ännu, mer om dem senare!

 

Joakim Lundell, nya profilbilder

March 10th, 2017

Jockiboi, eller Joakim Lundell som han heter på riktigt och numera även använder som artistnamn, behövde nya press/profilbilder nu när hans låt Under Water släpps worldwide! Denna gång skulle det vara mindre ”trams” i bilderna, mer seriös artist-look. I sin musikvideo är han klädd i vitt och vi valde att köra så här också.

 

Corroded, singelomslag …

March 2nd, 2017

Mitt favoritband Corroded släpper snart sitt efterlängtade album, men innan dess släpptes det två singlar. Här är lite bilder från när jag gjorde det första!

Fall_of_a_Nation_2 Fall_of_a_Nation_1 Fall_of_a_Nation_cover_low

Affisch till Småstadsliv

December 20th, 2016

Det kan inte vara många som missat Småstadsliv på nätet den senaste tiden. De kommer att sätta upp en föreställning under 2017 och ville att jag skulle hjälpa dem att plåta och sätta ihop en affisch till den! Vi pratade lite om hur man skulle kunna göra och min idé var att göra den lite som en filmaffisch, med de olika karaktärerna runt huvudpersonen som i den här showen är f.d. sångaren i dansbandet Black Jack, Tony!
Så under två halvdagar i studion plåtade jag alla de olika karaktärerna och sedan byggde jag affischen med dem. Längst ner på affischen ska det finnas plats för att skriva dit tid och plats så där avslutade jag ner mot det vita med en ”skogskant” (faktiskt en skog från ett annat jobb frö BOX Whisky) och en folkparksgrind som jag ritade dit. Föreställningen handlar nämligen om en folkpark mitt ute i ingenstans! Hoppas ni gillar den!

SKiss_affisch_Final

Natur till Hotell!

August 30th, 2016

Mina uppdrag kan se väldigt olika ut! Innan sommaren fick jag beställning på naturbilder på norrländsk skog som skulle pryda väggarna på Hotell Södra Berget. Så under några sensommareftermiddagar var jag ut och samlade på mig lite bilder. Här är två av dem som kommer att användas.

IMG_5592A IMG_5593A

BOX whisky i studion

April 7th, 2016

BOX Whisky har jag plåtat en hel del åt. Nu senast deras specialutgåva av Box Early Days Collection. En samlingsbox med samtliga släpp av de första varianterna de kommit med. Plåtat i studio med en gammal ladugårdsdörr som underlag.

Tyvärr redan slutsåld …

Fotokonst till nyöppning av Invito

March 18th, 2016

I totalrenoveringen av restaurang Invito så bad de mig att ta fram någon slags fotokonst som skulle sitta på väggarna. Måtten var ganska specifika, ca 70 x 250 cm!! Eftersom de har flera originalmålningar av konstnären Bengt Lindström i restaurangen och jag har dokumenterat hans gamla ateljé så tänkte jag att man skulle kunna göra något från det!
Så resultatet blev fem uppförstorade detaljer från det projektet, som sedan printades på gigantiska akrylglasskivor. Jag kallar de för ”Echoes of a Master”.

Har ni vägarna förbi Invito så titta gärna in!

Omslag för Caroline Af Ugglas

March 10th, 2016

Nu den 22 april släpps Caroline Af Ugglas nya album ”Nåväl”. Jag plåtade omslaget i vintras i garaget under Hotell Radisson Blu i Frösundavik.

Alcazar till slut …

September 16th, 2015

Har haft lite strul med bloggen ett tag, men nu tror jag att jag fått till det! Ska uppdatera den framöver men det får vara så länge!
Har tänkt lägga upp den färdiga bilden från Alcazars fotografering men det har dröjt pga strulet med bloggen, men nu funkar det så här är den! Hoppas den gillas! 🙂

Bilar för skojs skull

May 30th, 2015

Ibland gör man saker bara för att det är kul! Som häromveckan då en bekant till mig lånat ut hela sin parkering (utanför MediaMarkt) till en bilträff! Jag tyckte det var ett kul initiativ och tänkte att det kunde vara kul att stötta tillställningen med att plåta bilar åt dem på plats som ville, gratis!
Sagt och gjort jag och Jonas släpade dit alla grejer och började rigga. Solen sken men det blåste halv storm, fick surra fast stativen med spännband och tynga ner dem med sandsäckar! Den första bilen att rulla in var en cykel, en ascool trike! Efter det rullade kön in med bil efter bil!
När kvällen led mot sitt slut hade vi plåtat ett 30-tal bilar!

Stort tack till Jonas för bakombilderna!

« Previous Entries