Days at work

Days at work

Kampanj för Servanet

March 17th, 2016

Nyligen gjorde jag en plåtning tillsammans med reklambyrån Accidens för Servanet. Det var två kampanjbilder för deras fibernät. Bilderna togs i en lägenhet där det skulle visas hur mycket grejer vi egentligen använder som är uppkopplade.
Ljusättningen var lite ”tricky” i det relativt lilla rummet, ena blixten fick stå ute på balkongen och slå in genom fönstret!

Nya bilder för Permobil

December 20th, 2015

En av årets sista sista fotograferingar blev för Permobil och med deras nya stol F3. Tack o lov slapp vi snön trots mitten av december! Fotograferingen gjordes vid bl.a. vid en sjö i Sandviken & ett närliggande stall. Senare på kvällen plåtade vi även i en skatepark i centrum. Kallt var bara förnamnet, speciellt på kvällen! Men det gick strålande tack vara ett toppenteam! Bilderna ska användas i europalanseringen av stolen.
Vädret var faktiskt förhållandevis strålande med tanke på årstiden, solen tittade fram ibland.

Nytt porträtt, Bingo!

November 9th, 2015

Mitt projekt med lite skruvade porträtt fortsätter framåt, häromdagen var det dags för Bingo Rimér att stå framför kameran! Jag ville gärna plåta honom som en busig skolpojke 🙂 Jag och Patricia på Agent Franke letade ganska länge efter en schyst gammal skolmiljö, inte helt lätt visade det sig! Till slut som kom min gamle vän Håkan till undsättning och tipsade om Vallentuna Skolmuseum! Vilket ställe!! Helt perfekt! Det var som om man vridit tillbaka klockan 60 år minst!

Vi riggade och gjorde i ordning och kort därefter kom Bingo in som en raket! Full fart från början till slut! Vilken underbar kille! Dagen till ära så hade jag tillverkat en slangbella, vilket var ett tag sedan man gjorde! Vi tog två varianter, en där Bingo skjuter slangbella och en där magistern drar honom i örat! Sjukt kul hade vi och det ser helt grymt ut!

Ett stort tack till Håkan som fixade så att vi kunde vara där och dessutom hoppade in som ”magister”! Patricia är som alltid en ängel med allt stöd och all hjälp! Självklart stor applåd och tack till Bingo! Vilken stjärna!

Håkan och Patricia turades om med att ta bakombilder, tack! Videoklippet är ganska låg kvalité, men lite roligt ändå! 🙂

Dragons, ny säsong nya bilder!

September 26th, 2013

Ny basketsäsong betyder nya bilder! 🙂 Så idag var det dags att börja med den första bilden av fyra som ska göras i år! Det blir en hel del jobb med dessa kan jag lova! Men eftersom de blir klara så kommer jag lägga upp dem här.
Vi plåtade inne i baskethallen. Jag kom dit i morse och började rigga tillsammans med Jocke från Sweet Williams & POP och Fredrik från Dragons Basketball. När vi var klara kom de fyra spelarna som skulle vara med in. En hel del justeringar av ljus och poserna blev det, men efter ett tags fixande så satt den! Plåtningen avslutades med att ta en bild på bara korgen, varför får ni se senare!

”Location-scouting”

August 24th, 2012

Häromdagen var jag ute och letade ”location” för LAJV Magazines nästa omslagsplåtning. Platsen jag hittade ser ni här på bilderna. Precis vad jag ville ha!
Plåtningen gjordes i torsdags och resultatet av den får ni se … snart 🙂

Snö, paket och kallt …

November 1st, 2010

Idag har jag plåtat omslaget till nästa nummer av Birsta City Magasin, det som jag förra gången fotograferade husvagnsbilden till.

Detta nummer ska vara julnumret så, kanske inte helt oväntat, var det en tomte som var med nu. Idén jag hade var att tomten var här och handlade alla sina julklappar. Därför behövdes självklart en tomte, släde, 20 kubik snö och ett hundratalet inslagna paket 😀
Som alltid med Birsta City så var det bara att säga till så ordnade de både lastbil med snö och paket! Släden lånade jag in från ett ställe där jag lånat en gång tidigare.
Vi fick hjälp av Birsta Citys egna traktor-marodör att fixa till och flytta runt snön så den hamnade där jag ville. Sedan var det bara att stapla paket på paket på paket på paket … Ja, ni fattar, det var en hel del paket!!

Lars T Johansson var dagens tomte, vilket han gick in för till 100%, en liten tomtenissa fick vi med också till slut! Vi plåtade en hel del varianter och hann till och med ett julkort till Birsta City innan vi bröt för att rigga om inne i Birsta City. Den andra bilden som togs är till inlagan och visar tomten med den lååånga önskelistan shoppandes inne bland butikerna.

Alla gjorde ett kanonjobb trots kyla och blåst! Nu är det bara att gå på nattskiftet eftersom bilderna ska vara klara i morgon! 😀

Rekord!

December 2nd, 2009

Inte för att min hemsida & blogg är nån kioskvältare i antalet besökare, men nu så slog jag i alla fall eget rekord i antalet besökare i november, 1016 unika besökare och 2457 antal besök. Kul! 😀

Snabb, snabbare, Mangebild …

August 23rd, 2009

Jag skulle kanske inte villa kalla mig killen som är ute i god tid direkt. I går var kanske en sån dag som skulle kunnat vara ett praktexempel på hur jag är …

Vi skulle ha middag hemma på kvällen, min fru jobbade fram till 16.00 och tiden liksom bara gick …
Jag hade lovat MangeMyt att hjälpa honom med en snabb porträttbild på vit bakgrund till nån tidningsgrej. Jag tror klockan var 14.40 när jag svängde in mot studion med en mutad 5 femåring iklädd finklänning och foppatofflor. All utrustning låg inpackad i bilen, så det blev att springa skytteltrafik in i studion, koppla ihop allt, sätta ljus och plåta. Till saken hör att jag skulle hinna förbi Systemet innan de stänger kl. 15.00 (lördag).

Jag tror faktiskt aldrig jag skjutit en bild så fort förut, men det funkade eftersom Mange bara ställde sig framför kameran och var MangeMyt.

Med en regnblöt femåring under armen hann jag precis smita förbi vakten som höll på att stänga glasdörrarna till Systemet. Nu ska jag sätta tänderna i bilderna från Prosharp-fotograferingen i fredags.

 

Hoppsan hejsan!

June 7th, 2009

Hoppsan så hade ett halvår gått!

Nåväl, mycket har hänt må jag säga, men nu är jag tillbaka.

Ska försöka sammanställa lite text och bilder från tiden som gått här i veckan, så jag är på G i alla fall 🙂

 

Hälsningar 

Kristofer

Silver, visningar och SVT …

October 12th, 2008

Häromdagen blev en kampanj jag fotograferat för tilldelad silver vid Svenska Designprisets gala i Stockholm. Det var faktiskt ett jätteroligt jobb.
Det var för en ryggklinik, och ADn hade idén att vi skulle fotografera olika ryggar. Sagt och gjort så samlade vi ihop ett gäng olika ryggar. Det var dansare, hockeyspelare, en nyförlöst mamma m.fl.
Alltid roligt med lite uppskattning!

Just nu är det ganska mycket som kretsar kring husförsäljningen för mig, lite svårt att fokusera på andra saker. På torsdag är det visning och vi får väl hoppas att finanskrisen inte skrämt iväg alla intressenter 🙂
Det lustiga är att jag tror aldrig huset har varit så tillfixat förrän just nu. Varenda list, fönster & dörr har målats och fixats. Allt man dragit på tidigare har vi nu fixat, lagom tills man ska sälja 🙂
I fredags hände nåt lustigt. MittNytt/SVT ringde och frågade om de fick komma och filma lite i vårt hus och samtidigt intervjua mig kring husförsäljning! Snacka om gratisreklam! Självklart var det ett inslag om just hur läget är just nu, men försäljningen av villor har faktiskt t.o.m. ökat här i Västernorrland. Den som lever får se, och vill ni se inslaget så är det här
För er som inte sett huset på Hemnet så titta här:
HUSET PÅ HEMNET (eftersom huset är sålt finns det ej på Hemnet längre)

Nu ska jag åka och köpa presenter för dottern ska iväg på kalas! 

« Previous Entries