Days at work

Days at work

En pressad fotograf är ingen pressfotograf …

November 23rd, 2009

Jag erkänner direkt, jag blir aldrig någon pressfotograf!
Jag är van att ha gott om tid när jag fotograferar, vill gärna bestämma det mesta och räknar med att efter bilderna tagits så har jag åtminstone ett par dagar på mig att leverera.

I helgen hjälpte jag PåStan City-bolaget att dokumentera Lyslördag, en ganska mysig tradition där massor av folk samlas i stan för att vara med när all julbelysning tänds.
Jag vet inte om det är för att jag inte kan kontrollera allt eller att jag har för höga krav på varje gång jag trycker av kameran, men det är väldigt frustrerande att t.ex. paraden av människor med facklor inte stannar upp och går tillbaka just där det var så snyggt med tornet bakom dem 🙂 Att den söta lilla flickan med den lilla ljuslyktan valde att titta åt andra hållet precis när skäggige farbrorn med facklan passerade perfekt i bild är också ganska jobbigt. Men det blev fina bilder ändå, även om jag gärna velat att allt skedde exakt på samma sätt en tre-fyra gånger till.

För att riktigt ställa till det i helgen så hjälpte jag även Norrvidden Fastigheter med en bild på Darth Vader & R2-D2 (?!) Det hade nåt slags jippo i IN-gallerian där ett helt gäng av karaktärerna från Star Wars var och gick runt. De ville absolut ha en snabb bild med Darth Vader vid nån julgran, mest för deras egen skull tror jag 🙂 Nåväl, Star Wars-fantast som jag är så fick man ju rycka ut en snabbis, självklart tags en bild på mig, hade ni väntat er något annat!!

Idag har jag börjat få färdigt Norma Bates-bilderna, i alla fall tre av dem. De enskilda och en gruppbild till återstår … Jag försöker ha ”Kill your darlings” som ett mantra hela tiden, även om det är svårt!

I morgon efter några snabba studioplåtningar så bär det av ner mot metropolen Iggesund för att plåta en träbro. Det är ett ganska unikt bygge som jag dokumenterat vid byggnationen och nu ska det tas lite snygga bilder med belysningen osv …

2 Responses to “En pressad fotograf är ingen pressfotograf …”

  1. comment number 1 by: syrr

    Grymma bilder, broder! Grymma bilder!

  2. comment number 2 by: Knut Koivisto

    Tänk att man kan få kundvagnar att se häftigt ut! Häftigt!