Days at work

Days at work

En Bloody Henry Tack!

January 31st, 2016

Att ha för mycket av något, oavsett av vad, brukar bli ganska bra på bild! Så tänkte jag lite när jag skulle porträttera Clara Henry! Hon har ju nyligen skrivit en bok om mens! Vilket osökt förde in mig på att plåta henne helt indränkt i blod. När jag nervöst ringde henne och frågade om jag fick plåta henne frågade hon aningen skeptiskt: Ja, lite beroende på hur! När jag då ännu mer nervöst föreslog att jag skulle dränka henne i blod svarade hon: Jaaa, det låter jättekul! 😀
Min idé var väl kanske inte jättedjup (mina idéer är sällan det 😉 ) men att ha Clara i en bar helt täckt med blod ätandes en selleri vore lite kul, blod + selleri + bar = Bloody Mary. Eller i det här fallet Bloody Henry!

Blodet köpte jag från Maskspecialisten.se som var otroligt trevlig och hjälpsam när jag ringde med frågor kring vilket blod som var bäst! Min största rädsla var att det skulle färga av sig på Clara, Inte så kul om hon skulle gå därifrån helt rosa! Men efter tips om insmörjning med fet hudkräm och att spreja och olja in håret innan så hoppades jag att det skulle funka!
Vi höll till i baren till Hotell Resen som var stängd mellan 1400 – 16.00, vilket gav oss ett fönster på ca 2 timmar att bloda ner, plåta, städa upp och sticka! Efter lite pyssel med ljussättningen och inplastning av stolar och bar så såg baren ut typ som en scen ur Dexter! Nu återstod bara att börja bloda ner Clara! Det var dock en liten detalj man kanske kunde ha tänkt på innan, blodet var väldigt kallt! Clara gjorde ett kanonjobb trots att hon stundtals skakade av att hon frös!

Även på denna fotografering var tidningen Kamera&Bild med och bakomfilmade gjorde Torbjörn igen! Stort tack till Patricia på Agent Franke för alla bakombilder!

Comments are closed.