Days at work

Days at work

Hur man plåtar en byrå

November 21st, 2013

Jag fick i uppdrag att plåta Frosting reklambyrå i lite Mad Men-stil till en speciell grej de ska göra framöver. Roligt värre så klart! 🙂 Jag och Jonas på Frosting började med att i förra veckan kolla in lite locations. Den vi fastnade för mest var faktiskt inne vid baren på Bishops Arms. Kändes ganska obestämbart i tid och lite rätt rent färgmässigt.
Väl där började jag rigga ljuset och försökte räkna ut var de 10 (!!) personerna skulle stå. Jag riggade också en rökmaskin längst bak i lokalen för att få ner kontrasten och göra bilden mer diffus i bakgrunden.
Rekvisita hade också fixats, Life magazine, anteckningsböcker i skinn, askfat osv. Vi hade till och med fejkdrinkar uppradade och klara! 😀 Håret fixades av My, som gjorde ett kanonjobb! Dessutom var det hon som lyckades knäppa av lite bakombilder också!

För att kunna styra allt ljus lika efteråt filtrerades alla blixtar efter det befintliga ljuset inne i restaurangen. Sedan var det bara att köra! Jag plåtade på med en 1/2 sekunds exponeringstid så det blev att fälla upp spegeln i kameran och se till att alla stod stilla! Skarpt som bara den blev det så klart ändå 😉

2 Responses to “Hur man plåtar en byrå”

  1. comment number 1 by: Stefan Tell

    Otroligt skön bild, kul att det finns kunder som faktiskt genomför en sån idé. Jag gjorde en Gudfader-liknande grej för något år sedan, men den bilden ville de aldrig ha sen. Ganska trist.

  2. comment number 2 by: admin

    Tack Stefan! Ja, det är roligt med kunder som vågar genomföra lite crazy grejer! Grattis till Procenter-vinsten förresten!