Days at work

Days at work

Fem timmar i sträck …

June 29th, 2009

Jag gillar att ta porträtt, så är det bara. speciellt om uppdraget är ganska fritt. Jag brukar ibland t.o.m. bestämma priset för fotograferingen efter hur fritt jag får jobba 🙂 Pressbilder. tidningsartiklar och skivomslag är uppdrag som oftast är ganska fria, uppdraget är helt enkelt att porträttera en person eller en grupp. 

Jag brukar börja varje sådant uppdrag med att ta mig tid, om tid finns såklart, att prata med personen i fråga samtidigt som man letar och kollar efter en lämplig plats. Det brukar oftast ge sig vad som funkar bäst, oftast blir det en hel del roddning med flytt av möbler osv. 
Dessa uppdrag brukar ofta vara svåra att inte lägga ner för mycket tid på. det är ju så roligt att få göra något man kan sätta sin egen prägel på. Jag tror också det är väldigt viktigt både för att må bra och för sin egen utveckling att inte alltid titta på klockan och tänka på om man för betalt för varje minut eller inte … De flesta av dessa uppdrag kan vara rena katastrofer rent ekonomiskt om man nu ska titta på hur många timmar man lägger ner och hur mycket man tar betalt, MEN det är otroligt givande och utvecklande att få göra dessa, och betalt tar jag självklart men det är inte den styrande faktorn när jag väl fotograferar eller sitter och gör klart bilderna efteråt.

Efter fotograferingen tror de flesta att bilden är klar … knappast! Jag har just nu suttit i drygt fem timmar med en bild av Corroded som jag tog igår. Så alla ni som tror att det bara är att slänga på ett filter kan sluta tro det nu 🙂
Det roliga är att det blir en ganska unik bild, eftersom det blir svårt att göra om samma process exakt likadant. 

Nåväl så här kan i alla fall det se ut efter ca. fem timmar i min dator. Nu vidare till nästa bild 😉

 

2 Responses to “Fem timmar i sträck …”

  1. comment number 1 by: peter

    Du är ett geni!!!

  2. comment number 2 by: Fotograf Håkan Göteborg

    Mycket snygg redigering. Byxorna ser nästintill tecknade ut. Great!