Days at work

Days at work

Krig & fred i geggamojja

July 3rd, 2011

Förra veckan plåtade jag omslaget till tidningen LAJV. Det var ett porträtt på festivalgeneralen för Gatufesten Jerry Thåström som skulle plåtas.
Idén var att spinna lite på hela general/militär-grejen. Så jakten att hitta plats och rekvisita satte igång för tre veckor sedan, men som vanligt så blir allt klart precis innan man ska plåta 🙂

Vi hittade några riktigt sköna killar som samlade på militärfordon, de både lånade ut en militärjeep OCH ställde upp som statister. Jag kan säga att filmerna Plutonen & Full Metal Jacket flashade förbi ett antal gånger i skallen när jag såg dem! Helt sjukt grymma var de!
Kläderna till Jerry var ett hopplock och inköp från alla möjliga håll.

Platsen vi plåtade på var nedanför en cementfabrik. En stor plan där cementbilarna tömmer överskottscement som sedan brinner och krossas i en stor hög. Turligt nog finns en massa coola grejer där som rostiga tunnor, gamla träbalkar och bildäck. Allt man kan tänkas behöva i ett krig! 😀 Eftersom cementen hälls ut där blir det värsta geggan överallt, nån slags ler-cement-vatten-gegga. Som tur var hade jag med mig mineralvatten och en gammal munkjacka jag kunde göra rent alla kablar och stativ med 😀
Dagen till ära var Hansa från Goecker uppe och var med när jag testade nya Hasselblad H4D-60, en ganska trevlig kamera inte helt olik min H2 som jag har idag förutom att den har 60 miljoner pixlars upplösning 😀 Han ska också ha en stor eloge eftersom han dessutom tog alla ”bakombilder” också!

Ljussättningen gjordes med två Pro-7B, en Pro-B3, ringblixt, magnum- & softlightreflektorer.

Tidningen kommer ut i morgon, och då publicerar jag också de färdiga bilderna här på bloggen 🙂

Comments are closed.