Days at work

Days at work

Korgkameran, basket & svenska mästare 2011 …

May 7th, 2011

Jag har tidigare fotograferat alla annonsbilder till Sundsvall Dragons, lite om det kan ni läsa härhärhär . I torsdags var det dags för den 7:e finalmatchen mellan Sundsvall Dragons & Norrköping Dolphins!

Jag är kanske inte någon sportfotograf direkt, men det är alltid kul att testa nya saker! Alltid lär man sig något! 😀

Så inför denna finalmatch så monterade jag upp en kamera bakom korgen på Dragons hemmakorg och kopplade en radiosändare till min kamera som jag hade i handen nere på planen. Så när jag tar en bild nere på planen så tar korgkameran samtidigt! Kameran sitter uppsatt med en Manfrotto Friction Arm och uppsättningen på bilden är från en träning då jag provade hur den skulle sitta. Jag använde Elinchroms radiosändare för att utlösa kameran.

Det blir lite reflexer från plexiglaset i korgen, men det är inget som inte kan tas bort efteråt 😉 Man kan undvika det genom att ha svart papp bakom och under kameran, men det blir nästa gång 😀

Så här kommer ett exempel på hur det fungerade när Alex Wesby snor åt sig bollen mitt i Dolphins anfall och ensam sätter två poäng. Fisheye från kortsidan samtidigt som korgkameran tar uppifrån! Sedan är det alltid tacksamt med en knökfullarena som bakgrund!

5 Responses to “Korgkameran, basket & svenska mästare 2011 …”

 1. comment number 1 by: Mathias

  Sjukt snyggt blev det iaf

 2. comment number 2 by: admin

  Tackar!

 3. comment number 3 by: SusannaD

  Ååh vad coolt! Snyggt!!

 4. comment number 4 by: Håkan

  Håller med, riktigt coolt! Man skulle vilja se en fartfylld dunk från en riktig höghoppare, inkommande från sidan. Din bild är kanon Kristofer – Missförstå mig rätt. :). Bra jobbat.

 5. comment number 5 by: admin

  Håkan: Tack! Helt rätt med dunkar från sidan, problemet är att de tyvärr inte flyger lika högt när de dunkar som i NBA 🙂 Har några bilder på sköna dunkar men inte riktigt så höga som man skulle vilja ha!