Days at work

Days at work

Skön söndag med lite bloggtips …

September 19th, 2010

Nu är det snart måndag igen! Härligt. Har inte så fasligt mycket denna vecka vilket känns ganska skönt med tanke på allt annat som borde ordnas. Studion behöver städas, papper behöver fyllas i och jag vill nog åka och bada med dottern nåt denna vecka!

Igår kväll tänkte jag gå ut på krogen en sväng, så blev det inte. Var förbi en kompis som fyllde år och sedan gick jag till jobbet 😀 Nej jag gick inte dit för att jobba, jag kände bara att det vore kul att få sitta med Photoshop en stund utan att känna pressen från jobb. Så jag fixade till en till bild på Janina. Känns härligt att man fortfarande kan tycka att det är så kul att hålla på med foto och Photoshop. Man kan ibland glömma bort att det faktiskt är min stora hobby, inte bara ett jobb.

Bloggar är roligt att läsa, speciellt bloggar av fotografer om jag får bestämma. Så därför tänkte jag försöka tipsa om lite olika bloggar jag gilla framöver.

En otroligt duktig bloggare, Twittrare och självklart fotograf är Chase Jarvis. Här finns tips om allt från hur man packar väskan till hur man plåtar genom en plexiglasskiva. Kul att se nån som är så pass duktig också ta sig tid att dela med sig av tips och annat smått och gott!

En fotograf som jag hittade genom att han gör en hel del tillsammans med PhaseOne är Drew Gardner. Roliga och sjuka fotograferingar av en mycket duktig fotograf. Hans blogg har jag inte följt så länge men med tanke på allt han gjort så ska det bli intressant att kolla in honom lite mer …

En lika duktig som ung fotograf är Joey Lawrence. Han har hunnit med att göra mer på ett par år än många hinner under en livstid som fotografer. Allt han tjänar in lägger han på utrustning och resor, snacka om att ingenting är omöjligt! Han har dessutom givit ut två DVDs med massor av tips och trix. Kolla in honom.

Hittade ganska nyligen Nils Jakobsson‘s blogg. Jobbade tidigare på Sundsvalls Tidning (som numera också har en egenfotoblogg) , men är idag anställd på Bildbyrån. En kul detalj, kanske mest för mig :), är att han är uppväxt i närheten och dessutom släkt med en familj som hade en bondgård där jag ofta var hos under somrarna när jag var liten.

Jag fortsätter lite senare tror jag, ni får hålla tillgodo med dessa och en bild så länge 🙂

Comments are closed.