Days at work

Days at work

Hjälm, häst och grus …

June 9th, 2010

Sådärja! Nu har man testat att plåta från en sulky bakom en travande häst! I ett lopp!
Idag var jag tillsammans med POP Kommunikation ute på Bergsåker och fotograferade actionbilder på travbanan, mycket roligt! Idén var att få bilder inne från ekipagen mitt i loppet.
Vi hade arrangerat ett gäng hästar och kuskar som skulle “tävla”. Jag skulle sitta i dubbelsulky med en av kuskarna och plåta under loppet. Det kanske ska tilläggas att jag aldrig kört trav någonsin, knappt ridit!
Jag begav mig i alla fall till stallet där jag fick en hjälm och lärde mig att om jag ser att hästen plötsligt drar åt sig ändan lite så är risken att den kickar bakåt, vilket tydligen inte var speciellt bra då vi satt en knapp meter bakom 🙂
Detr blev lite manfall på kuskarna men vi körde en då med de fyra ekipagen vi hade. Jag kan säga att det gick fortare och skumpade betydligt mer än jag föreställt mig 🙂 Det gick dock ganska bra efter ett tag, dock känns det ganska bra i magen och insida lår just nu 😀 Jag fick nämligen ta spjärn och hänga bakåt när jag plåtade och det tog rätt bra 🙂

Jag formligen sprutlackerade med bilder under loppet, det var nästan nödvändigt eftersom man knappast såg vad man gjorde hela tiden. Att sitta och skydda sig bakom kameran var ganska skönt för ansiktet också eftersom man slapp bli helt blästrad av allt grus som sprätter upp 🙂 Efter tre – fyra varv var hästarna helt slut, vilket inte gjorde så mycket tyckte mina magmaskler just då. Att man Vi ska köra det en gång till nu när vi vet hur det går att göra, och då antagligen med betydligt fler hästar och förhoppningsvis blå himmel!

Lägger upp två skissbilder från kameran och några “bakombilder”

2 Responses to “Hjälm, häst och grus …”

  1. comment number 1 by: Maria

    Coolt. Men hur blästrade blev objektiven???

  2. comment number 2 by: admin

    De klarade sig hyffsat 🙂 Men skitiga som in i bomben blev de i alla fall. Tur det sitter filter på dem …