Days at work

Days at work

Bryter bröd och dricker vatten …

June 8th, 2010

Mjälloms tunnbröd har jag plåtat åt förut, men denna gång var det inte tunnbröd i vanlig mening. Nu var det dags för deras nya produkt, tunnbrödkorgar! Inte så jättevanliga, än 🙂

Jag gjorde som jag oftast gör när jag plåtar mat, bjuder in den bästa. Nämligen min kära mor som matstylist 😀 Men först gav sig jag och Clara iväg för att inhandla diverse pålägg, eller det kanske borde heta ilägg när det gäller tunnbrödkorgar 😉 . Nåväl, efter fyra vändor till olika butiker hade vi skrapat ihop allt vi kunde tänkas behöva, och det var en hel del. Nästa jämt står man där och plötsligt känner att man behöver ruccula, då är det ganska skönt att slippa springa iväg och handla, även om det bara är ett stenkast ner till butiken från studion.
Det blev en massa skalande av räkor, rostande av pinjenötter, tinande av blåbär och vispande av grädde mm mm innan vi kunde börja plåta!

Vad vi hade som skiss var de bilder jag tog som just skissbilder för två år sedan!! Då tillverkade vi egna tunnbrödkorgar, men det var en helt annan historia!. Att skriva upp hur man gör när man plåtar kan ibland vara bra, det hade jag inte gjort för två år sedan 😀 Men efter lite pillande så var vi hyffsat nära, sen behöver det inte se exakt likadant ut såklart!

Vi tog tre förrätter och en efterrätt. Efterrätten var lite oplanerad eftersom ingen beställt en sån bild, men jag kände att korgarna är ju helt perfekta för just efterrätter! Och tro mig!, den blev både snygg och gryyyymt god. Jag åt upp den direkt efter jag var klar, eller trodde att jag var klar. För medan jag stod med munnen full med hallon, blåbär, grädde och tunnbröd så frågade kunden “visst tog du närbilder på den också va?” … Hmmm … nej, men den var väldigt god, kanske kan skriva det bara 😀

Nu ska jag försöka fixa till dem så det ser om möjligt ännu godare ut och sedan är det till tryck. Håll utkik efter grymma korgar i sommar/höst!!

Tack Clara för bilderna!

One Response to “Bryter bröd och dricker vatten …”


  1. wow vad gott det där såg ut! 😀