Days at work

Days at work

En Bloody Henry Tack!

januari 31st, 2016

Att ha för mycket av något, oavsett av vad, brukar bli ganska bra på bild! Så tänkte jag lite när jag skulle porträttera Clara Henry! Hon har ju nyligen skrivit en bok om mens! Vilket osökt förde in mig på att plåta henne helt indränkt i blod. När jag nervöst ringde henne och frågade om jag fick plåta henne frågade hon aningen skeptiskt: Ja, lite beroende på hur! När jag då ännu mer nervöst föreslog att jag skulle dränka henne i blod svarade hon: Jaaa, det låter jättekul! 😀
Min idé var väl kanske inte jättedjup (mina idéer är sällan det 😉 ) men att ha Clara i en bar helt täckt med blod ätandes en selleri vore lite kul, blod + selleri + bar = Bloody Mary. Eller i det här fallet Bloody Henry!

Blodet köpte jag från Maskspecialisten.se som var otroligt trevlig och hjälpsam när jag ringde med frågor kring vilket blod som var bäst! Min största rädsla var att det skulle färga av sig på Clara, Inte så kul om hon skulle gå därifrån helt rosa! Men efter tips om insmörjning med fet hudkräm och att spreja och olja in håret innan så hoppades jag att det skulle funka!
Vi höll till i baren till Hotell Resen som var stängd mellan 1400 – 16.00, vilket gav oss ett fönster på ca 2 timmar att bloda ner, plåta, städa upp och sticka! Efter lite pyssel med ljussättningen och inplastning av stolar och bar så såg baren ut typ som en scen ur Dexter! Nu återstod bara att börja bloda ner Clara! Det var dock en liten detalj man kanske kunde ha tänkt på innan, blodet var väldigt kallt! Clara gjorde ett kanonjobb trots att hon stundtals skakade av att hon frös!

Även på denna fotografering var tidningen Kamera&Bild med och bakomfilmade gjorde Torbjörn igen! Stort tack till Patricia på Agent Franke för alla bakombilder!

Omslag till Caroline Af Ugglas …

januari 29th, 2016

I höstas plåtade jag bilder till Caroline Af Ugglas singel, nu var det dags för bilder till nya albumet. Vi plåtade lite råare och rockigare still denna gång. Platsen var garaget till Hotell Radisson Blu i Frösundavik. Med tanke på att det var -10 grader ute och bara aningen varmare i garaget så var det inte helt oväntat att stackars Caroline frös! Men det blev grymma bilder! 😀

Babsan hos barberaren …

januari 26th, 2016

Mitt projekt framskrider så sakteliga! Förra veckan var det dags för ännu ett porträtt! Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson är nog den mest igenkända dragartisten i Sverige! De flesta känner nog igen hans rosa peruk och tjusiga klänningar! För mig är det en visuell dröm att plåta en som Babsan! Han är ju liksom redan klar som han är, mycket av allt!
Tanken till bilden var att ha Babsan hos barberaren, så en barberare behövdes! Som tur var fick vi kontakt med Peter som har Roy & Son, en grymt cool och klassisk barberare på Söder i Stockholm!
Efter en del släpande och riggande så var vi ganska klara, ljussättning i en relativt liten lokal full med arbetande barberare är alltid en utmaning 😀 Efter en stund kom Babsan och skred in i den nu ganska trånga lokalen! Det kändes helt rätt direkt, lite pyssel med att bestämma hur Peter skulle hålla händer och rakkniv, men sen åkte vi! Jag har ju en benägenhet att skrika ikapp med de jag plåtar, kanske inte lika uppskattat i en salong med full verksamhet! 😉 Så det fick bli den aningen tystare varianten idag!

Under fotograferingen så var tidningen Kamera & Bild där för att ev. skriva lite om projektet. Min studiokollega Torbjörn hängde också med för att filma lite bakomfilm! Kul!

10 år med PhaseOne

januari 11th, 2016

Idag är det exakt tio år sedan jag gjorde mitt första uppdrag med mitt första digitala bakstycke, ett PhaseOne P30! Tiden går fort! Sedan dess har jag hunnit byta bakstycke en gång och står nu i groparna att byta igen! Mer om det inom kort! 🙂