Days at work

Days at work

Nytt porträtt, Caroline Af Ugglas

november 18th, 2015

Kallt som attan! Det var det i fredags då jag skulle plåta Caroline Af Ugglas. Idén jag hade vad att hon skulle vara inlindad i något slags koppel och att hon skulle ha två får 🙂 Eftersom jag har världens bästa agent, Patricia på Agent Franke, så fanns självklart två får på plats! Stället jag skulle fotografera på hade en väldigt cool allé med gamla ekar.
En sak jag inte tänkt på innan plåtningen var att om man lindar in någon helt med ett koppel och sedan ber att den ska hålla i två får. Om fåren då skulle få för sig att plötsligt dra iväg, då välter personen som håller i dem 🙂 Sa jag att våra får fick syn på ett tredje får och ja, Caroline välte!
Men fotograferingen gick strålande och Caroline var fantastisk! Patricia passade på att ta lite bakombilder mellan fårjagandet!
Ett gigantiskt tack till Clas som fixade med fåren och orkade med oss under dagen!!

Nytt porträtt, Bingo!

november 9th, 2015

Mitt projekt med lite skruvade porträtt fortsätter framåt, häromdagen var det dags för Bingo Rimér att stå framför kameran! Jag ville gärna plåta honom som en busig skolpojke 🙂 Jag och Patricia på Agent Franke letade ganska länge efter en schyst gammal skolmiljö, inte helt lätt visade det sig! Till slut som kom min gamle vän Håkan till undsättning och tipsade om Vallentuna Skolmuseum! Vilket ställe!! Helt perfekt! Det var som om man vridit tillbaka klockan 60 år minst!

Vi riggade och gjorde i ordning och kort därefter kom Bingo in som en raket! Full fart från början till slut! Vilken underbar kille! Dagen till ära så hade jag tillverkat en slangbella, vilket var ett tag sedan man gjorde! Vi tog två varianter, en där Bingo skjuter slangbella och en där magistern drar honom i örat! Sjukt kul hade vi och det ser helt grymt ut!

Ett stort tack till Håkan som fixade så att vi kunde vara där och dessutom hoppade in som ”magister”! Patricia är som alltid en ängel med allt stöd och all hjälp! Självklart stor applåd och tack till Bingo! Vilken stjärna!

Håkan och Patricia turades om med att ta bakombilder, tack! Videoklippet är ganska låg kvalité, men lite roligt ändå! 🙂