Days at work

Days at work

Jag föreläser på Norrlandsdagarna 2016

oktober 27th, 2015

Jag är en av föreläsarna på SFFs (Svenska Fotografers Förbund) konferens Norrlandsdagarna. I år är det i Skellefteå mellan den 12 – 14 februari. Ska bli riktigt kul! Har ni möjlighet att åka på Norrlandsdagarna så kan jag verkligen rekommendera det, väldigt roligt med mycket intressanta föreläsningar och självklart festligheter! 🙂

Norrlandsdagarna 2016

Mitt projekt fortsätter …

oktober 25th, 2015

Så var det dags för bild nummer två i mitt pågående projekt, denna gång var det Andreas Lundstedt som stod framför mig, iklädd full disco-outfit i ett parkeringsgarage! Hade dessutom fått tag i en grym gammal Golf som rekvisita!
Efter lite riggande och filtrerande av blixtarna eftersom de skulle blandas med den befintliga belysningen så var det bara att köra! Som vanligt med artister så går det som en dans! Har hunnit göra ett urval och påbörjat redigeringen och det ser grymt ut!!

Under plåtningen så testade jag PhaseOne’s nya kamera XF, kändes riktigt bra! Nu återstår bara att beställa!

Tack till Patricia på Agent Franke för support och bakom-bilder!

Permobil

oktober 24th, 2015

Ny modell kräver nya bilder! Permobil ska lansera sin nya stol F3 och då behövdes det nya bilder! Vi tog ett gång bilder i olika situationer där man framförallt visade på hur smidig och lättmanövrerad stolen är i trånga utrymmen. En lång dag resulterade i en hög med bra bilder som nu ska behandlas och sedan levereras till kund!

Kalla igen

oktober 23rd, 2015

Plåtade ett omslag till turistmagasinets vinterutgåva förra veckan. Den här gången var det Charlotte Kalla som skulle fronta. Idén var att se stenstan i bakgrunden med tinnar och torn och Kalla med skidorna på väg ut i spåret. Kalla som alltid har sjukt pressat tidsschema kom iklädd skiddress med skidorna på axeln. Ljuset var riggat och vi satte igång och plåta direkt. Kalla är sjukt lått att fotografera, hon bara ställer sig där och sedan sitter varenda ruta!

Tack till Niklas för bakombilderna!

I trollskogen

oktober 21st, 2015

Nu är det snart jul igen! Och så var det också dags att plåta lucior igen! Jag har de senaste fem-sex åren plåtat dem i studio men kände att det var dags för något annat nu! Jag var ut och rekade plats och hittade en fantastisk glänta med stenar täckta med mossa och riktigt stora gamla träd. Räknade ut att kl 17.15 stod solen perfekt för bilden! Det fanns dock ett problem, det var en bra bit från bilen att gå, uppför … För att vara klar när alla kom så beslöt jag att bära upp grejerna före och rigga klart! Jag kan säga att det var en lätt svettig och andfådd fotograf efter att jag släpat upp bensinaggregat, rökmaskin, blixtar, stativ osv … Våra lucior gjorde ett kanonjobb, för det var allt annat än varmt! Efter lite trix och fix så fick jag precis den bild jag ville ha! Topp!