Days at work

Days at work

Kalla för Volkswagen

January 30th, 2015

Som många vet är Svenska Skidlandslaget sponsrat av Volkswagen. Charlotte Kalla fick precis sin nya VW Passat och därför ville VW ha bilder på Kalla och sin bil till diverse publikationer, bl.a. deras kundtidning.
Som tur var så hade vi både nysnö och sol som tittat fram dagen till ära, även om det inte syns på gruppbilden! Charlotte hade inte helt oväntat ett ganska pressat schema mellan träningar och annat, men det fanns i alla fall tillräckligt med tid för att hitta en schyst plats, riga lite ljus och sedan ta de olika varianterna som behövdes! Har plåtat Charlotte tidigare och hon är inte speciellt svårplåtad, väldigt lätt!

Omslagsplåtning med Eric Saade

January 19th, 2015

Strax innan jul plåtade jag ett tidningsomslag med Eric Saade. Det var en bilaga som skulle gå med Sydsvenskan bland annat. Jag och Patricia, min agent, riggade upp en mobil studio i Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan. I samma hus ligger nämligen OP Communication som producerar bilagan. Efter ett tag Eric och hans gäng och vi satte igång med plåtandet. Trots diverse klädbyten och hattar så tyckte jag att han såg absolut coolast ut i de kläder han hade när han kom, så vi körde på det!
Inte helt oväntat så var det inga problem att plåta honom, väldigt lätt att hitta poser osv …

Ljusättningen gjordes med två Profoto softboxar (large Strip) snett bakifrån, en Profoto 3×4 softbox snett framifrån och Profoto Ringblixt.