Days at work

Days at work

Omslag med Johan Olsson

november 26th, 2014

Nu är turistbroschyren jag plåtade omslaget till klar! Kan läsas här
Hur plåtningen gick till kan ni se här

Singelomslag för Ninetone Records

november 24th, 2014

För några veckor sedan tog jag ett singelomslag för Robbin & JP, före detta Paradise Hotel-deltagare, som släppt en singel på Ninetone Records. Bilden skulle se ut som de vaknar upp dagen efter den stora festen och undrar lite vad det var som hände? 🙂
Vi lånade ett hotellrum och riggade nån timme innan vi körde igång!
Alltid lite tricky att ljussätta ett trångt rum, men det funkade till slut. Körde en hel del varianter men denna var den som vi valde!

Annonsplåtning inför jul

november 20th, 2014

För ett tag sedan plåtade jag en annonskampanj åt reklambyrån Sweetpop. Det var en julkampanj för att få föräldrar att unna sig själva lite sköna julklappar nu när de varit så snälla hela året! 🙂 Tillsammans med annonserna lanseras en Facebook-kampanj med ett speciellt framtaget ”snälltest”!
Som modell hade vi hyrt in en skådis från teatern. Det är ofta enkelt att fotografera skådisar, de har otroligt lätt att ta instruktioner och med små justeringar i minspelet hitta precis rätt!
Ljussättningen gjordes med tre ”rimlights”, två Profoto striplights snett bakifrån och en Profoto softbox snett uppifrån bakom modellen. Huvudljuset var en Profoto softbox från höger och så Profoto ringflash.

ISPO Award 2015/2016

november 17th, 2014

Idag är en stor dag! En av mina kunder, Prosharp, anmälde mina bilder jag gjort för dem till ISPO Award 2015. ISPO är världens största mässa för sportutrustning och mode med mer är 80.000 besökare och över 2400 utställare.. För en tid sedan fick de ett brev tillbaka som berättade att konkurrensen hade varit väldigt stor och att juryn fått valt bort flera starka bidrag, men inte vårt! De gratulerade till den högsta utnämningen, ISPO Gold Award, i fotokategorin i ISPO Awards 2015!

Så gissa vem som är i München tillsammans med gänget från Prosharp den 6:e februari! Då är det stor priscermoni under ISPO 2015!!

ISPO Photo Award 2015/2016

Grattis till oss!!

Här är de tre bilder som skickades in till tävlingen

Lucia 2014

november 16th, 2014

Så var det dags igen! Varje år har jag hjälpt Lions/ST att plåta en gruppbild på årets Luciakandidater. I år ville jag få det till lite änglar i nåt slags fantasi-island 🙂 Alla kandidater plåtades var för sig i studion sedan byggde jag upp landskapet av en is från EON-arena, berg från Franska alperna, vass från Höga kusten, himmel från en fotografering vid Sättna motorstadium och till sist fick jag låna lite hus från världens bästa bildbank Frequent Flyer Agency. Jag har köpt bilder från dem förut, grymt urval och lätt att ha att göra med!
Molnen kring luciorna gjorde jag av en hemmabyggd molnpensel!