Days at work

Days at work

Annonskampanj för SCA

oktober 25th, 2014

Idag publicerades första annonsen i SCA Skogs kampanj för deras nya produkt Skogsvinge™. Förutom stillbilder så har det spelats in en reklamfilm. Under en av inspelningsdagarna var jag på plats och tog de stillbilder som ska användas i kampanjen. En rosa 3D-fjäril som byggts av OMG skulle integreras i bilderna jag tog.
Förutom den som är färdig och visas här med stubben så var det bland annat en tagen uppifrån och även en som skulle plåtas ute i vattnet! Mattias från reklambyrån Sweetpop, som vad AD på detta jobb, hade fullt upp att hinna med både mig och filmteamet som drog i honom! Men det gick fantastiskt bra måste jag säga!
Det var lite pyssel att fixa all ”glow” och partiklar kring fjärilen som skulle göra att den sken lite trollskt så där 🙂 Svårigheten låg i att å ena sidan få fjärilen att se äkta ut och å andra sidan få den att se mystisk och sagolik ut! Men efter ett antal timmar och ett trettiotal effektlager i Photoshop så var alla nöjda och glad!

Sammanlagt tog jag fyra olika bilder som integreras med 3D-fjärilen och fyra allmänna bilder. Ett stort tack till Jonas som såg till att jag fick lite bilder från dagen!

Prosharps bild klar!

oktober 20th, 2014

Nu är äntligen Prosharps senaste säsongsbild klar! Hoppas ni gillar den!

Kia Story

oktober 8th, 2014

Det blir en hel del jobb åt olika kundtidningar, så också förra veckan. Då var det dags för ett porträtt åt Kias kund tidning ”Kia Story”. De har varje nummer ett porträtt på en Kia-användare med sin bil i bakgrunden. Bilden skulle tas i Hudiksvall och jag åkte dit och började leta location. Naturligtvis hittade jag en som inte var så lätt att åka bil till, men efter lite assistans och tillstånd från kommunen så kunde vi komma till den önskade platsen!
Bilden ljussattes av tre Profoto softboxar. En Profoto Large framifrån från höger, en Profoto 2×3 snett bakifrån på högersida för att lysa upp marken bakom henne och en Profoto 3×4 snett från vänster mot bilen, bara för att lätta den lite. Förutom att det blåste halv storm så gick fotograferingen riktigt bra! Det blev några panikutfall för att fånga omkullblåsande stativ! 🙂
Bilen mörkades ner rätt rejält i efterhand eftersom det är personen som ska poppa fram i den här bilden! Ska se till att lägga upp den färdiga bilden sen …

Vinteromslag i oktober!

oktober 7th, 2014

Förra veckan plåtade jag ett omslag till ett turistmagasin. Det var ett vinternummer och Johan Olsson med familj skulle mysa i vintersolen! Men jag hade varken sol eller snö! 🙂 Så det blev till att beställa snö från närmaste ishall (isskrapet fungerar perfekt som snö) och ljussätta solsken! Någon timme innan plåtningen kom leveransen av snö, så då blev det till att skotta ut den på plats. Sedan började jag ljusätta. Jag ville ha en sol rakt mot kameran inne från skogen, så jag traskade upp med mitt högsta stativ och en Profoto Pro 7B med ett lamphuvud och Magnumreflektor, fungerade kanon! Ljusatte också in lite ”solsken” i skogen bakom och hade ett huvudljus på familjen i snön i form av en öppen Profoto 3×4 softbox.

Fotograferingen gick jättebra trots mer eller mindre dimma! Självklart bröt solen igenom när jag var på väg tillbaka till studion efter fotograferingen!
Stort tack till Anders Lövgren som såg till att jag fick några ”bakombilder” och självklart till familjen Olsson som stod ut med mig i blötsnön!

Säsongens bild åt Prosharp!

oktober 3rd, 2014

Så var det äntligen dags för ett av årets roligaste jobb igen, Prosharps säsongsbild! Den här gången var temat ”individualisering” 🙂 Dvs. hur lätt man kan ha olika slipningsprofiler för olika åkare! Vi tog en bild med en professor/ingenjör som stod och höll på med deras största slip i sin verkstad.
Vi byggde upp en miljö inne i Prosharps verkstad med sjukt mycket coola grejer och verktyg. Det tog som vanligt längst tid att ljussätta och arrangera miljön. Professorn för dagen gjorde ett kanonjobb och agerade perfekt, trots att han fick mer eller mindre kramp i benen när han var tvungen att hela tiden sträcka sig över slipen!
Ljussättningen var som vid de andra bilderna. Två Profoto Magnumreflektorer snett bakifrån, en Profoto 3×4 softbox snett framifrån och så Profoto ringblixt.