Days at work

Days at work

Den färdiga båtbilden

maj 31st, 2014

Ja, så här blev den färdiga båtbilden! Hoppas ni gillar den! Här är både rakt ut ur kameran och den helt klara bilden.
Passar på att visa min otroligt vackra skiss som jag gjorde innan för att visa hur jag tänkte 😀

Ett porträtt är inte alltid bara ett porträtt …

maj 26th, 2014

Jag tar relativt ofta porträtt till olika kund- och företagstidningar, det kan vara för Posten, Telenor eller som nu nyligen en tidning inför Göteborgsvarvet. Uppdraget var att ta ett porträtt av en tjej som var intervjuad inför loppet. Det fanns önskemål om att fotografera henne i en av hennes vardagsmiljöer men iklädd lite träningskläder så att man såg att träningen finns med överallt.
Eftersom Susanne som jag skulle fotografera var med en del i radio och pratade just om träning så tänkte vi att det skulle kunna vara ett bra ställe! Väl där så kan man ganska snart konstatera att det inte alltid ser ut som man vill att det ska göra 🙂 När Susanne är med i radio sitter hon som gäst i studion, den sidan av bordet var inte alls så kul! Så jag satte henne i kontrollstolen i stället. Färgerna på bord och väggar  kändes alltför ”såsiga” och alla skärmar mm såg väldigt döda ut. Hennes träningskläder var i illgrönt vilket i sig skulle kunna funkat, men inte tillsammans med allt annat i rummet, som den blåa stolen mm,

Nåväl, här kan ni se originalbilden och det färdiga porträttet, en hel del småpill blir det för att få det som man vill 😀

En liten båttur …

maj 9th, 2014

I onsdags var vi iväg för att ta en bild till Näringslivsbolaget. Det är till en kampanj för att få hemvändare att utnyttja stadens utbud mer. Det spelades in film samtidigt och jag tog stillbilden som ska användas i annonser mm.
Idén var en kaotisk fisketur med barnbarnen, föräldrarna (hemvändarna) är nämligen på typ spa eller nåt 🙂 Morfarn för dagen skulle ta hand om två busiga barn samtidigt som han försökte dra upp en fisk. Alla gjorde det fantastiskt bra, trots både ”plurrade” modeller och en ganska kall dag.
Eftersom jag ville ha ljus bakifrån så blev det till att dra på sig vadarstövlarna och gå ut med de stora stativen i vattnet. Alltid lite scary med ström och vatten, men det gick bra, inget exploderade. Jag körde med tre Profoto aggregat, 2 st Pro-7B och en ProPack 1200, det fanns ström som tur var!  Tre lamphuvuden och ringplixt.
Fiskmåsar ville jag gärna ha med i bilden, det känns liksom havet och sommar. Hade först tänkta att plåta av uppstoppade fåglar och lägga in efteråt, men inget slår en gammal brödskiva och en stark arm! 😀 Vi hade nog ca 30 fiskmåsar som kom direkt när vi slängde ut brödet! Bara att plåta på!
Leverans skulle ske nu idag, fredag. Så det blev att sitta hela dagen igår och delar av natten innan allt var klart! Ska se till att posta den här sfsm.

Ett stort tack till Jon & Johan på Sladge Production som hjälpte mig med bakombilderna! Det kan även ev. komma en liten filmsnutt från fotograferingen framöver 😉