Days at work

Days at work

Kläder i studion …

april 30th, 2014

Mittplagg heter ett företag jag plåtat en hel del för tidigare och häromdagen var det dags igen. Bilderna var till deras webbplats och katalog. Vi hade tre modeller och en uppsjö kombinationer att avverka innan dagen var slut. Jag gjorde även en del upplägg och produktbilder dagen efter. Det blev en hel del spring på fonden så för att hålla den någorlunda vit så blev det till att lägga ut en liten ”dörrmatta” för att torka av fötterna på! 🙂

Utställning …

april 27th, 2014

Den 24:e april öppnade utställningen ”Hommage in Photography 1” där jag har med en bild. Det var ett jättelyckat vernissage med mycket folk och trevliga möten!
Utställningen är resultatet av ett projekt där en rad fotografer har fått välja en eller flera fotografer och bilder som man vill tolka eller göra en hyllning till. Den röda tråden i utställningen är att objektet i bilden är en eller flera medlemmar ur bandet Jetbone!

Jag valde att göra min egna tolkning av Anton Corbijns porträtt av Miles Davis där han sitter med händerna i ansiktet. Originalet är svart/vitt men jag gjorde den i färg!

Utställningen hänger till och med den 30:e augusti på Hotell Diplomat, Strandvägen 7C Stockholm. Har ni vägarna förbi i sommar så spring förbi och kolla!

Memira

april 11th, 2014

Memira behövde nya bilder för en lokal kampanj. Bilderna skulle tas i deras miljö men fick inte vara för röriga 🙂 Ljussättningen var inte speciellt avancerad, men det är alltid lite ”tricky” med lokaler där det står en massa utrustning i vägen, på gott och ont! En del apparater var riktigt snygga och får gärna vara med i bild medan andra måste bort!
För att få ljuset i bakgrunden att se naturligt ljust ut satte jag ett lamphuvud längst bak i lokalen bredvid ett stort fönster, så det såg ut att vara ljus från fönstret som kom in. För att diffusera det lite mer la jag en duk från en av mina ljusbankar över den.
Jag tog flera olika gruppbilder och även enskilda porträtt.

Uppslag i senaste Tidningen F

april 4th, 2014

Jag är med i senaste tidningen F som ges ut av Svenska Fotografers Förbund. Det är ett uppslag om hur en av mina bilder gjordes, allt från planering till färdig bild!

Uppifrån i studion

april 1st, 2014

Härom dagen plåtade jag tillsammans med Sweetpop en massa konstiga bokstäver i studion. Vi gjorde tre varianter av ordet Vardag. De ska användas i en kampanj framöver som ni kanske kommer att se någonstans 🙂 Det såg lite lustigt ut när jag tog en bild medan de höll på att fixa med ordet så jag kände att en gruppbild uppifrån har jag nog inte fått till här på bloggen hittills, så en sån blev det idag!