Days at work

Days at work

Jörgen Brink utan snö

December 23rd, 2013

Förra veckan var jag och Jonas upp till Sollefteå för att plåta Jörgen Brink till en kundtidning. Mycket snö var det ganska ont om kan jag säga, men som tur var så körde de ut snö och pistade spåren, så snö fanns det.
Efter lite rekande så hittade jag ett ställe som skulle passa bra, däremot gick det inte att köra bil dit 😀 Så det var till att släpa all utrustning genom skogen!
Vi ljussatte och plåtade både actionbilder och mer uppställda porträtt. Ville gärna ha lite oskarpa kvistar som stack in i bilden, men det fanns ju självklart inte där vi var! Men vi hittade en lös gren som vi kunde använda i stället!

Efter släpande, riggande, snöliggande och fotograferande så var det dags att släpa tillbaka allt och åka hem! Bilderna blev kanon och kunden blev nöjd, precis som det ska vara!

Två kalla bilder från ST

December 17th, 2013

De två sista bilderna till STs kampanj togs i måndags, utomhus! Så man kan lugnt säga att det var en ganska frisk arbetsdag! 😀 Vi hade folk i pyamas och morgonrockar, tre franska bulldoggar (om det nu stavas så 🙂 )och en tax! En riktig kanondag helt enkelt! Tyvärr har jag bara två bakom-bilder, men stort tack till Andreas som såg till att föreviga denna dag när jag glömde det!

Kampanj för ST

December 16th, 2013

Reklambyrån Sweet Williams & POP håller på med en stor kampanj för Sundsvalls Tidning och jag blev tillfrågad att göra de fyra bilder som behövdes. Tillsammans med AD Andreas så gick vi igenom idéerna för någon vecka sedan och i fredags var det dags för de första två bilderna. Den första togs i en personalmatsal. Efter diverse turer upp och ner med hissen lyckades vi släpa in alla grejer i matsalen och började rigga. Statisterna kom och det sista i ljuset sattes. Efter lite fixande och trixande hade vi bilden vi ville och det var bara att packa ihop och fara iväg till nästa ställe!
Bild nummer två togs i ett kök. In med all utrustning och upp med ljuset igen 🙂 Eftersom det skulle vara lite nattljus utanför så riggade jag blått ljus utifrån. Att den första snön och kanske framförallt kylan hade slagit till var kanske inte något jätteplus när man skulle ut och rigga ljus ute!
Bilden togs i två steg, en för personen inne och en bild för det som var utanför fönstret.

Prosharp, ny bild!

December 10th, 2013

Jobben för Prosharp ligger mig verkligen varmt om hjärtat 😀 Det känns om de alltid har litat på mig att göra mer eller mindre vad jag vill med deras bilder! Bilderna har varit väldigt uppskattade på mässor och i marknadsföring, kul!

Härom dagen var det dags för ännu en bild till Prosharp. Vi hade bollat idéer kring temat som behövde visualiseras, nämligen ”speed” eller fart på svenska 🙂 De ville få fram att man åker fortare på ett par skridskor slipade med deras slipar och profiler.
Vi började att spåna om gamla tanter som hoppade omkring på isen och landade till slut i en idé om en liten pojke som åker ifrån hockeyspelare på isen. Rekvisita och statister började fixas, Elin från Prosharp gjorde ett kanonjobb med att tolka mina kanske något svävande beskrivningar och lyckades hitta kläder och skridskor som var klockrena!!
Bilden togs i tre delar med förgrunden först, statister i bakgrunden efteråt och till sist själva bakgrunden!

Parfymbilder med YOHIO

December 4th, 2013

YOHIO har jag plåtat ganska många gånger, alltid lika kul! Härom veckan var det dags igen. Den här gången var det bilder för hans egna parfym som tagits fram tillsammans med FACE Stockholm. Vi tog ett gäng olika varianter och har vi precis levererat de första bilderna.