Days at work

Days at work

Luciakandidater 2013

November 26th, 2013

Så här blev bilden på Luciakandidaterna som jag plåtade för en månad sedan (läs om den plåtningen här). De körde den på en helsida, därav det höga formatet. Tycker den blev ganska bra faktiskt! Alla lucior är plåtade var för sig och sedan har vi lagt ihop dem efteråt. Staden under är ihopbyggd av bilder jag tagit av olika hus från stenstan här i Sundsvall.

Hur man plåtar en byrå

November 21st, 2013

Jag fick i uppdrag att plåta Frosting reklambyrå i lite Mad Men-stil till en speciell grej de ska göra framöver. Roligt värre så klart! 🙂 Jag och Jonas på Frosting började med att i förra veckan kolla in lite locations. Den vi fastnade för mest var faktiskt inne vid baren på Bishops Arms. Kändes ganska obestämbart i tid och lite rätt rent färgmässigt.
Väl där började jag rigga ljuset och försökte räkna ut var de 10 (!!) personerna skulle stå. Jag riggade också en rökmaskin längst bak i lokalen för att få ner kontrasten och göra bilden mer diffus i bakgrunden.
Rekvisita hade också fixats, Life magazine, anteckningsböcker i skinn, askfat osv. Vi hade till och med fejkdrinkar uppradade och klara! 😀 Håret fixades av My, som gjorde ett kanonjobb! Dessutom var det hon som lyckades knäppa av lite bakombilder också!

För att kunna styra allt ljus lika efteråt filtrerades alla blixtar efter det befintliga ljuset inne i restaurangen. Sedan var det bara att köra! Jag plåtade på med en 1/2 sekunds exponeringstid så det blev att fälla upp spegeln i kameran och se till att alla stod stilla! Skarpt som bara den blev det så klart ändå 😉

Reklamfilm och stora bilder!

November 8th, 2013

I går spenderades dagen åt att spela in reklamfilm och ta bilder åt Birsta Citys julkampanj, roligt! Bilderna kommer bland annat att hänga på fasaden av Birsta City, ca. 9 meter hög blir den tror jag 🙂 Reklamfilmen blir 30 sekunder och kommer att gå i TV4 och finnas på webben.
Jag och Andreas från Sweet Williams & POP började dagen med att gå igenom manus och sätta alla bildidéer, sedan sattes ljus och våra små modeller som kom efter en stund fick både kläder och smink innan vi kunde börja. Vi körde stillbilderna först eftersom de plåtades med blixtljus, det var fyra olika varianter. Sedan rev vi och ljussatte för filmningen!
Jag och Torbjörn Bergkvist skötte filmandet tillsammans, vilket vi höll på med in på kvällskvisten! 🙂

Till veckan sätter vi oss ner för att börja klippa filmen!

Från kameran till färdig bild

November 4th, 2013

Man ser bäst genom att klicka på fullskärmsläge och titta på filmen i HD. Hur fotograferingen gick till kan ni läsa här.

Islänningar landstiger

November 1st, 2013

Äntligen är Dragons andra bild klar! Här ser ni både skissen och den färdiga bilden. Båten jag byggde plåtades i studion och lades sedan in i bilden. När jag fotograferade den så hade jag en lågupplöst variant av den nästan färdiga bilden inlagd i Capture One, programmet jag fotograferar till, så att jag kunde se vilken vinkel som passade bäst.
Fåglarna som cirkulerar i bilden tog jag och Jonas på gården utanför studion 🙂 Vi stod en stund där ett tag tills någon av oss ropade t.ex. ”där borta till vänster!!”, varpå den andra riktade kameran snabbt åt det hållet och förhoppningsvis hann få med fågeln!
Skissen kanske är lite svår att tyda 😀 men det blev ganska precis som jag hade tänkt faktiskt!