Days at work

Days at work

Mittplagg i studion!

september 30th, 2013

I onsdags var det dags att plåta nya produkt- och modellbilder åt Mittplagg igen! Tre modeller och en hel hängare med kläder var det vi skulle jobba med. Jag började med produktbilderna medan modellerna sminkades. Det är lite pyssel att få kläderna att se perfekta ut på en provdocka!
Modellbilderna var inga som helst problem. Förra gången hade vi modellerna hoppandes på en studsmatta, den här gången var det lite mer klassiska bilder. Däremot fick jag rycka ut med en hel del precisionsarbete med klämmor för att fixa till ett par byxor som var lite för stora! 😀

Alla gjorde ett kanonjobb, att vi dessutom skrattade i stort sett hela tiden är inte heller fel! Jag har ett otroligt roligt jobb!

Teater och ridå

september 28th, 2013

I fredags var jag iväg och fotograferade en på en teater 🙂 Bilden ska användas till en kommande bild jag håller på med där jag behöver en teaterridå, så det var bara att ge sig iväg och leta upp en röd ridå!
Eftersom ridån skulle hänga på ett speciellt sätt för den här bilden så fick jag ta hjälp av två killar. Vi fick sänka hela takets rigg, den med alla lampor och annat som sitter ovanför scenen. Efter en hel del pyssel kunde vi skicka upp riggen igen och jag kunde ta bilden!

Bilder med i nominerad kampanj!

september 27th, 2013

En kampanj för Sundsvalls Tidning som Sweet Williams & POP gjorde tillsammans med mig som fotograf har blivit nominerade till Årets Marknadsinsats av  branschtidningen Medievärlden! Kul!
AD från Sweet Williams & POP var Andreas Killander.
Kampanjen var den vi gjorde för deras lansering av e-tidningen och juryns motivering är:

För att man med en visuellt tydlig kommunikation visar hur dagstidningen kan möta framtiden.”

Dragons, ny säsong nya bilder!

september 26th, 2013

Ny basketsäsong betyder nya bilder! 🙂 Så idag var det dags att börja med den första bilden av fyra som ska göras i år! Det blir en hel del jobb med dessa kan jag lova! Men eftersom de blir klara så kommer jag lägga upp dem här.
Vi plåtade inne i baskethallen. Jag kom dit i morse och började rigga tillsammans med Jocke från Sweet Williams & POP och Fredrik från Dragons Basketball. När vi var klara kom de fyra spelarna som skulle vara med in. En hel del justeringar av ljus och poserna blev det, men efter ett tags fixande så satt den! Plåtningen avslutades med att ta en bild på bara korgen, varför får ni se senare!

Variation

september 24th, 2013

Det absolut bästa med mitt jobb är den otroliga variation av uppdrag som jag har! I fredags var Kindbergs på besök för nya bilder till album, affisch mm. Alltid lika trevligt!
Den här gången  skall det klippas och klistras en hel del efteråt. Alla medlemmar plåtades var för sig för att sedan sättas ihop till en gruppbild, där även bakgrunden ska läggas in!

Drinkar på menyn

september 19th, 2013

Igår var det drinkar på menyn, bokstavligen! 🙂 Jag var på uppdrag av Sweet Williams & POP och fotograferade drinkar till restaurangen Invitos nya drinkmeny. Jag har fotograferat deras drink meny tre år nu, mycket trevligt jobb 😉
Någonstans mellan 20 – 25 drinkar lyckades vi få ihop!
Eftersom vissa bilder skulle plåtas uppifrån blev det till att ställa sig på baren, kan tänka mig att jag var den första att göra det, i alla fall med en kamera i handen 🙂

Steg för steg, Prosharp ”Stanley Cup”

september 9th, 2013

Under vernissaget var det många som undrade hur en bild blir till rent tekniskt. Kanske lite svårt att sammanfatta så här kort, men jag satte ihop en liten film som visar i stora drag hur ”Stanley Cup”-bilden jag gjorde åt Prosharp växer fram. Nu är det mycket av retuschen som inte syns i den här filmen, men ni får i alla fall ett litet hum om hur det gick till …

Det kan vara lite litet att titta i denna lilla ruta, men klicka upp den i helskärm och slå på HD 720p eller 1080p, så ser man lite bättre.

Vill ni se lite bakombilder och läsa lite om själva fotograferingen så finns det här

Vernissage

september 7th, 2013

Igår hade jag vernissage för min utställning på galleri Versalen! Det var otroligt roligt och galleriet slog sitt eget rekord i antalet besökare på en vernissage på mindre än en timme! Inför utställningen så var det artiklar i både Sundsvalls Tidning och Dagbladet samt ett reportage i TV4!
Jag hade också ett bildspel som snurrade inne på galleriet där man kunde se bilder från de olika fotograferingarna och sedan den färdiga bilden, det var mycket uppskattat. Det var fantastiskt att träffa en massa nya människor och berätta om mina bilder!

Utställningen hänger tills i morgon söndag, sedan är det dags att plocka ner den och börja planera inför nästa projekt.

Öppettider: idag (lördag) 12.00 – 15.00, söndag 12-15.00

Se inslaget i TV4 Sundsvall

Artikel i Sundsvalls Tidning

Artikel i Dagbladet

Love Melander 2013

september 5th, 2013

Precis innan sommaren blev jag ombedd att ta nya bilder på illusionisten Love Melander. Resultatet ser ni nedan. Tyvärr tog jag inga bakom-bilder under fotograferingen, men det var rätt snabba puckar så det glömdes bort. Hoppas att ni gillar den!

Rock’n roll på en söndag

september 2nd, 2013

Igår (söndag) plåtade jag Zifella, ett rockband som signat med Ninetone Records. Bilderna ska vara till nya skivan och för press mm. Vi började i studion och tog några varianter både grupp- och solobilder. När vi kände att vi fått det vi ville for vi iväg till ett riktigt coolt garage där vi gjorde två andra varianter. Tack och lov var det inte så många ute och parkerade en söndag kväll så vi hade i stort sett stället för oss själva!

Totalt tror jag vi fick i hop 4-5 olika gruppbilder som jag nu ska se till att fixa till!