Days at work

Days at work

GoCart och pizza

mars 31st, 2013

OK, konstiga idéer brukar vara mitt bord, men att sätta en man i en go-cart inklädd en badrock ätandes en pizza medan han får en massage var faktiskt inte min idé 😀 Det var faktiskt idén till en annons för samma bilhandlare som bilden med kartan och vägskyltarna för någon vecka sedan. Men den här gången var det inför deras kampanj där man medan bilden för service hos dem skjutsas till ett ställe där man både får massage, kan köra go-cart och kan äta pizza! Så det blev helt enkelt att bara ge sig ner till Go-carthallen och börja rigga! Efter en hel del lyftande, flyttande och fotograferande så hade vi i alla fall tagit en variant som kändes bra, nu återstår bara några vändor i Photoshop!

Godis i en strut

mars 29th, 2013

SPV är en kund jag jobbat ganska mycket åt, det har varit allt från bildbanksbilder till enskilda kampanjer. I går plåtade jag bilder inför deras pensionsdagar de har, nån slags konferens om just pension om jag inte har helt fel. Idén var att plåta en godisstrut med med godis i som då skulle symbolisera ens pensionsblandning.
Själva tanken och uppläget för kampanjen var det SPVs reklambyrå Sweet Williams & POP som kommit med. Så Mattias från byrån var med och fixade och trixade med strutar och olika godisar tills vi fick de olika varianter vi ville ha. Strutarna var riktigt snygga måste jag säga! Jag tror det kommer att bli kanon tillsammans med all layout mm.

Så det blev en hel del bilder på strutar och en och annan godis i magen också 🙂

Skyltar mitt i vintern

mars 28th, 2013

För nån vecka sedan plåtade jag till en kampanj åt en bilhandlare och serviceverkstad. Vi var mitt ute i obygden och skulle ta en bild där en man står och ser vilsen ut framför två vägskyltar. Vägskyltarna hade vi fått tillverkade enligt konstens alla regler när det gäller just vägskyltar :).
Kalt som ögat var det självklart den här dagen, men ljuset var också väldigt fint! Kanonblå himmel med snygga lätta moln på! Eftersom jag hade hittat en plats som innebar att jag stod mitt i vägen med kamera, ringblixt, alla sladdar och dator så innebar det en hel del springande fram och tillbaka så fort det kom en bil. Tack och lov så var det inte direkt E4an vi stod på, men det var ganska roddigt ändå!

Annonsen har börjat gå nu och jag tycker den blev riktigt bra! Nu återstår bara att se om den får den önskade effekten också! Ett stort tack till Jonas från byrån Accidens för ”bakombilderna”!

YOHIO mot Japan, igen …

mars 27th, 2013

Inför YOHIO’s japanska släpp av sitt album blev det till att rycka ut och ta en kompletterande bild. Som vanligt var hela gänget med honom 🙂 Jag tror nog detta måste ha varit den mest effektiva fotograferingen jag gjort med YOHIO, allt bara satt, och efter att han hittat en som var bra så var det klart! Självklart var det extremt bråttom att få fram bilden också, inte så ovanligt direkt 🙂 Så det blev att sitta dagen efter och stirra in i min bildskärm med pennan i högsta hugg!

Bilden blev kanon, kombinationen fräck artist och cool elgitarr kan ju bara inte bli fel! 😀