Days at work

Days at work

LAJV oktober

September 27th, 2012

Jaha, tiden går och helt plötsligt var det dags för LAJVs omslag igen! Den här gången var vi en gammal smedja och personen vi plåtade var skicross-stjärnan Anna Holmlund. Efter en ganska jobbig förra säsong med en rejäl skada i första tävlingen så var det rehab resten av säsongen. Nu är allt var skador var borta och hon är redo för 2013!
Själva idén var att hon var fjättrad med kedjor och lås kring sitt ben, lite som Houdini, och nu stod hon och skulle bryta sig loss 😀

Vi hade lite problem med all sol 🙂 Dels slog det in sol genom dörren där jag plåtade och dels var det svårt att se på datorn i allt ljus. Men alla problem är till för att lösas! Vi hittade två pappskyltar som sattes upp i dörren och en softbox till min blixt fick agera solhuv!
Ljussättningen var sig ganska lik, två Magnumreflektorer som bakljus och en Beautydish som upplättning innen i smedjan, och ringblixt förstås. Dock fick jag klämma fast ena bakljuset mellan väggen och den stora eldstaden eftersom det var så trångt 🙂

Erik & Finn från LAJV var med och hjälpte till samtidigt som de gjorde själva intervjun. Och eftersom jag glömde att fixa några ”bakombilder” så var det tur att Finn hade med sig sin iPhone!

Corroded 2012

September 27th, 2012

Hoppsan! Har visst glömt att visa hur bilderna för Corroded blev! Vi plåtade dem i juni ute på en dragracingbana, om det kan ni läsa här. Nu är alla bilder släppta och nytt album på väg inom kort!

Så här kommer tre av de bilderna som används!

GIF igen!

September 24th, 2012

Förra året gjordes en stor kampanj under GIF Sundsvalls väg att att ta sig upp i Allsvenskan igen! Det gick alldeles utmärkt, så härom dagen var det dags för en ny fotografering inför mötet med Gävle.
Själva idén med bilden borde ni som har lite koll på Gävle och jultraditioner fattar ganska snabbt 🙂

Hockey! 2012/2013

September 17th, 2012

Förra årets porträtt på TIKs spelare inför kvalserien föll väl ut, så härom veckan var det dags för nya bilder inför Elitseriens start. Den här gången var det inte något snack, nu är det Elitserien som gäller och full fart framåt! Så denna gång blev det en samling stridsvrål som fångades på bild! Som vanligt så fick alla spelare som fotograferas skrika ikapp med mig 🙂 Det är helt omöjligt att få till samma intensitet som ett riktigt primalskrik genom att bara stå och gapa 😀 Vattensprutan användes också flitigt eftersom det ska se ut som om det är mitt under spelet!

Profotos showreel

September 13th, 2012

Under Photokina 18-23 september så finns lilla jag representerad i Profotos showreel som kommer att snurra på skärmarna i deras monter (Photokina! (Hall 9.1 Stand B-010). Roligt att få vara med med tanke på att jag verkligen älskar deras grejer!

Styrelsen i vattnet

September 1st, 2012

Så var det dags igen, omslaget till LAJV-magazine nr 9/1012 skulle plåtas! Den här gången var det inte en person utan sju! Styrelsen för rockklubben Pipeline var det som skulle pryda tidningen. Artikeln skulle handla om en gala Pipeline arrangerar för att få in pengar till en ljudanläggning då den gamla sett bättre dagar.

Jag ville ha bilden som en blandning mellan rebeller, franska revolutionen och landstigningen på Normandie 😀 Så jag letade upp en liten stenig strandkant vid havet där jag hade tänkt att de skulle ”landstiga” Som vanligt fanns ingen ström på plats så det fick bli tre stycken Pro-7B som stod för ljuset. När ljussättningen var klar var det dags för alla att krypa ner i vattnet 🙂 Jag gav instruktioner att de skulle springa mot kameran och skrika samtidigt. De tog uppgiften på största allvar och sprang och skrek som om det brann bakom dem 😀 Mycket bra!
Jag hade bett att de skulle ta med sig lite kablar och sånt som rekvisita och det som de hade med sig var perfekt till bilden!

Hoppas ni gillar dem!