Days at work

Days at work

LAJV-omslaget

May 31st, 2012

Så här blev bilderna till LAJV Magazine!

Frankrike dag 2, Morzine

May 31st, 2012

Igår packade vi bilden full av fotogrejer och rullstolar och styrde mot Morzine, en liten bergsby där nästa bild skulle tas. Modellen för den bilden var Yohann Taberlet, en av världens bästa skidåkare som just nu ligger i hårdträning inför Paraolympics 2014. Otroligt skön kille, inget var omöjligt för honom!
Efter några timmar var vi framme och började leta ”location”. Man fick ibland nypa sig i armen för att det var så otroligt vackert på varje ställe! Till slut hittade vi en sluttning som passade perfekt.
Till denna bild hade vi hyrt in en gammel Citroen 2CV.
Efter allt riggande av blixtar och utrustning som skulle vara i bilen så kunde vi äntligen börja plåta. Yohann var, precis som jag ante, helt fantastisk! Vi höll på flera timmar med bilden, och faktum är att det är de allra sista exponeringarna som är allra bäst!

Nu är det en bild kvar här i Frankrike och den blir på en golfbana i en annan stad, men mer om det sen!

Clownerier …

May 30th, 2012

Så var det dags härom dagen att plåta nästa omslag till LAJV Magazine. Detta nummer är ett specialnummer om AIR Festival som är en slags klubb/dansfestival mitt i Sundsvall. Porträtt skulle tas på de två personer som arrangerar festivalen, Erik & Andreas. Årets tema för festivalen är cirkus, så inte helt oväntat så ville jag gärna något på det! Jag tänkte att det vore coolt att blanda ihop lite Slipknot/Jokern/Blues Brothers på en bild. Så det fick bli så!
Ibland måste man ha lite tur, speciellt med dessa plåtningar då det ofta är ganska kort om tid. Just denna helg som vi skulle fotografera så var nämligen Cirkus Brazil Jack i stan! Gissa om jag blev glad!

Hur som helst, Erik och Andreas fick kliva upp i ottan och bli sminkade medan jag åkte ut och kollade hur vi skulle kunna göra borta vid Cirkusen. De hade ännu inte fått upp tältet, men alla vagnar stod uppställda. Träffade en supertrevlig cirkusarbetare som hjälpte oss komma in på området och lät oss låna en vagn för fotograferingen.
Solen stekte verkligen denna dag! Jag fick ligga under en filt för att se någonting alls på datorn och Robin från LAJV fick agera motljusskydd åt mig. Efter att vi plåtat på två olika ställen vid cirkusen var vi äntligen klara! Resultatet kommer inom kort! 😀

Frankrike dag 1, Lyon

May 29th, 2012

Så där, nu var första dagen i Lyon avklarad. Idag har vi plåtat uppe på en restaurang, TETEDOIE, med 180 graders utsikt över stan! Sjukt mäktigt. Att restaurangen var en av de finare man kunde hitta gjorde inte det hela direkt värre 🙂
Jag hade som sagt hyrt grejer från Marseilles, som kom levererade typ 10 minuter innan vi for till vår ”location”! Han som hade hyrstället körde dem personligen hela vägen till Lyon, vilket tar typ 2,5 timme! Grym service!

Efter lite fixande och trixande med var vi kunde vara osv så kunde vi börja rigga ljus och rekvisita innan modellen kom. Scenen var en friande kille och hans flickvän, som var på en romantisk ”date” med en aning galen kypare, typ …
Jag måste säga att jag ofta blir lika glatt överraskad av hur en del statister bara blommar ut när man plåtar. Killen som agerar kypare ställde upp (efter ganska kraftig övertalning från min sida 😀 ). Men formligen lyfte bilden till en ny nivå med sitt agerande! Otroligt roligt!

Nu ska jag sova som en stock innan det blir att gå upp supertidigt i morgon för att åka några timmar upp mot bergen där vi ska plåta i morgon! Mer om det senare!

Mot Frankrike och Lyon

May 28th, 2012

Hoppsan! Nästan en hel månad har gått utan nåt bloggande! Det beror mest på alltför stressiga jobb men självklart lite lathet också 🙂
Just nu sitter jag på Arlanda och väntar på flyget mot Lyon. Jag ska fotografera tre nya bilder till Permobil där. Eftersom det inte fanns samma möjligheter till att hyra all utrustning där som i USA så kan jag lugnt konstatera att har jag viss övervikt med mig 😉
Dock hittade jag ett kanonställe i Marseilles, Fotoprod, där jag har bokat tre Profoto Pro-B2r + lite smått och gått, som förhoppningsvis står och väntar på hotellet i morgon, annars blir det till att improvisera 😀

Birsta City sommar 2012

May 11th, 2012

Nu är bilderna till Birsta City Magasin klara och tryckta. Det var en hel del jobb med dem, framförallt omslaget. Vädret var ju inte direkt på vår sidan eftersom det blåste halv storm och snöade när vi tog bilden! Men den blev riktigt bra tycker jag själv!