Days at work

Days at work

Nya sidan är nu uppe!

mars 30th, 2012

Det tog nästan sju år, men nu har jag äntligen lagt ut min nya hemsida. Gå gärna in och titta runt lite. Fler bilder och lite annat fix kommer allt eftersom, men i stort sett är den helklar!
Ett enormt stort tack till Osynlig Webbyrå som producerat hemsidan och Jocke på P&P Kommunikation som gjort min nya logga!

www.kristoferlonna.se

Blogginlägg på Profoto.com

mars 30th, 2012

Under april månad är jag med i Lightshaping Tool of the MonthProfoto’s blog! Inlägget denna månad handlar om Profoto’s ringblixt som jag använder en hel del. Speciellt roligt att bli tillfrågad eftersom jag följt den bloggen ända sedan de började med den i USA!

Tatuering i garaget

mars 22nd, 2012

Häromdagen var det dags för ännu ett porträtt till LAJV Magazine. Denna gång var det motivlackeraren Linda ”Flickan” Tolind. Eftersom jag visste att hon även börjat lite med tatuering så var min idé att hitta ett skitigt garage där hon sitter och gör en klassisk ”tramp stamp” på en kille i kostym. Varför? Kändes bara fräckt liksom 😉
Jag ringde upp en däckfirma och frågade om det var ok att vi kom dit och plåtade, och det var inga problem att få vara där!
Eftersom jag inte tror min statist inte hade och inte ville ha någon tatuering i svanken så fick jag helt enkelt rita en i Photoshop, passade på att lägga till texten Bad Ass också 😀

Ljusmässigt så var det som det brukar. Två Profoto Magnumreflektorer  med raster snett bakifrån, en Softlightreflektor med raster bakom/ovanför dem, en 3×4 softbox från min vänstra sida och ringblixt med vita ”softlight”-reflektorn på.

Äntligen är utställning klar

mars 20th, 2012

Min utställning Work är äntligen klar och jag hade vernissage i tisdags! den hänger i shoppingcentret Birsta City och speciellt roligt är det att ställa ut i en galleria eftersom det passerar så mycket människor som kanske aldrig skulle ha sett utställningen om den hängde i ett galleri.

Här är länkar till lite artiklar om i DagbladetSundsvalls Tidning & Fotosidan

Hockey i studion

mars 13th, 2012

I torsdags plåtade jag bilder till Timrå IK’s kampanj inför kvalserien. Mycket svett och allvarliga blickar blev det 🙂

Bilderna ska användas i annonser och affischer under hela kvalserien. Budskapet är att nu är det dags att slå tillbaka. Så det var bestämda blickar som tittade in i min kamera.

Eftersom ADn från byrån var med funkade det kanon att köra PhaseOne Capture Pilot direkt till iPad så valet av bilder gjordes ”on the fly”!

Ljussättningen gjordes med två Profoto Magnum reflektorer med raster i 45 graders vinkel bakifrån, en normalreflektor med raster snett bakom ovanför huvudet, Softlight reflektor med raster rakt framifrån och en 3×4 softbox som lite upplättning en bit bakom mig.

Permobil on Ice

mars 1st, 2012

Idag fotograferade jag åt Permobil igen. Denna gång var idén att två kompisar sitter och pimplar på isen och drar upp en står fisk!

Permobil gör fantastiska elektriska rullstolar, men jag tror inte de direkt är designade för att köra i snömodd på en frusen sjö 😀 Men med lite råstyrka och friskt mod fick vi ut stolen till slut!
All utrustning fick jag släpa ut på en liten kälke. Fisken som skulle dras upp var redan klar 🙂 Den köpte jag innan …
Lite orolig blev jag i morse när det var helmulet och regn! Sist det regnade brann ena Pro-7B’n upp! Men vi bestämde oss för att chansa och lagom till vi var riggade och klara kom värsta vårsolen fram!
Modellerna gjorde ett kanonjobb och efter ett antal skrik och fisk kastande var vi klara! Nu återstår lite fixande innan bilden är helt klar!

Ljussättningen var två Profoto Magnum-reflektorer med raster snett bakifrån, en softlight reflektor med raster från min vänstra sida och en Profoto ringblixt med vita reflektorn på. Allt drevs av två Pro-7B.

Ett stort tack till min praktikant Josefin som tog bakombilderna!