Days at work

Days at work

Ny utställning på G

december 31st, 2011

Snart är det dags för en ny utställning! I Birsta City kommer jag att visa bilder från januari 2012 och nån månad framåt. Jag har smygstartat lite genom att hänga lite av min gamla utställning där, men i januari kommer jag att slå upp dörrarna på riktigt och då med många nya bilder. Självklart kommer vissa av mina ”gamla” favoriter att finnas där också!
Utställningen heter Work och visar just det, uppdrag jag gjort under de senaste åren.

Hästar igen …

december 21st, 2011

Häromdagen var det dags för fotografering åt Fortis et Liber igen, de som jag bl.a. tog bilden på Rocco som jag tävlar med i Hasselblad Masters med. Den här gången var det två andra hästar och mot vit bakgrund istället för som sist svart …
Jag åkte ut till ridhuset vi hade hyrt och började rigga vid 07.00. Inte helt lätt att få upp en 5.50 X 5.50 meter pappersbakrund själv 🙂 Dessutom var stången jag hade bara 5 meter, så det blev att vara lite kreativ 😀 Ett litet stativ tejpades fast och sedan var saken biff!
Det vi fotograferade var mest produkter men också några imagebilder och porträtt också. Ägarna till hästarna filmade lite under fotograferingen, så jag lägger med filmen här också!

Nytt uppdrag för Permobil

december 20th, 2011

Nyligen fick jag ett väldigt roligt uppdrag. Det var att skapa nya imagebilder till Permobil. Tror inte det finns många som inte vet vad Permobil är, men för er som glömt bort det så är det en av världens största tillverkare av elektriska rullstolar. 🙂
Jag har skrivit en lång lista med olika bildidéer som vi valt från inför dessa fotograferingar. Eftersom Permobil finns över hela världen så ska två bilder tas här i Sverige, två i Nashville/USA och två i Lyon/Frankrike.

Den första bilden gjorde vi häromdagen och det var faktiskt en idé från Permobil själva om att ha en Permobilanvändare som var hos frisören. Efter några dagars funderande och planerande så hade jag fått ihop idén och hur det skulle göras. Modeller ordnades, rekvistita och kläder fixades! Location till fotograferingen letades upp, efter många turer runt om bland frisersalonger och trappuppgångar så hittade vi ett hörn på Stadshuset i Sundsvall som skulle passa perfekt, jag ville att det skulle se ut som en exklusiv salong med en twist, vilket just Stadshuset passade in på 😀

Efter ganska mycket riggande och trixande så var det bara att köra. Som vanligt slutade det med att både jag och ”frisören” skrek ikapp för att få rätt känsla!

Postar den färdiga bilden så fort jag får …

Det tar aldrig slut …

december 2nd, 2011

Prosharpbilden jag gjorde för några veckor sedan levererades, men jag har liksom suttit och fixat lite mer med den 🙂 Men NU är den faktiskt klar. Jag har lagt till en gubbe till, breddat den och lagt till mer publik och blixtar. En variant gjordes också ännu bredare för att eventuellt användas i en mässmonter!

Gamla skissbilder …

december 2nd, 2011

Sitter och gör backup på en massa grejer och hittade gamla bilder från en en testplåtning av smycken jag gjorde för länge sedan. Något jobb blev det inte i slutändan, företaget valde att köra mer ”rakt upp och ner”-bilder, inget ont om det även om jag självklart tycker att min är bättre 🙂