Days at work

Days at work

Mörker och hjältar

november 28th, 2011

När jag plåtade för Dragons sist tog vi även än till bild. Bilden skulle vara lite mörkare än de tidigare, men fortfarande ändå lite superhjälte-tema.
Vi gjorde en liten flirt med omslaget till Star Wars, a Phantom Menace, där Anakin står och får en skugga av Darth Vader. Fast här var det en anna kille i skuggan 😀

Arbetshästarna …

november 25th, 2011

Jag älskar mina kameror! De är verkligen helt underbara att jobba med. Men jag använder dem flitigt och mycket, och oavsett om jag står i studion eller i ett kärr ute i skogen så vill jag tänka på att fotografera och inte hela tiden vara orolig att något ska hända med grejerna! För händer grejer gör det 😀 Nu senast for ena kameran rakt ner i studiogolvet så både sökaren och huset fick sig en rejäl kyss! Det är sådana gånger man är glad att man har en bra försäkring!

Nu har min ena bebis kommit tillbaka från ”vilohemmet” och är redo för nya äventyr 😀

Kejsaren klar!

november 24th, 2011

Så här blev omslaget och bilden till artikeln i LAJV Magazine!

Kejsarens nya kläder

november 24th, 2011

Härom kvällen var det dags att plåta nya omslaget till LAJV Magazine. Porträttet som skulle tas var på Johan Pierre aka Xavier, basketspelare och rappare som nu även kommit med en massa egna T-shirts. Temat var lite åt Kejsarens nya kläder och platsen vi hittat var ståtliga Stadshuset. Ett smärre problem var att de håller på att renovera där så det fanns i stort sätt ingen belysning alls! Men det kunde vart värre 😀
Vi samlade ihop diverse rekvisita i form av stolen och ett gäng kuddar. Kungakrona, spira och mantel hade tidigare knopats ihop av Finn på LAJV, lite pysselnisse sådär!

Lussättningsmässigt inga större konstigheter. Två Magnumreflektorer i 45 grader snett bakifrån, ringblixt framifrån och diverse blixtar för att ljussätta trappen bakom Johan.

Ett stort tack till Celina och Sara som agerad statister tyvärr helt i onödan 😛 Men Celina passade också på att ta några bakombilder i mörkret …

Bild i utställning …

november 23rd, 2011

Porträttet jag tog på skådespelaren Kim Tjärnström (Jägarna 2) hänger i utställningen ”Porträtt 2011” på Procenter i Stockholm.
Har ni vägarna förbi Alsnögatan 11 så titta gärna förbi deras proffsbutik. Utställningen består av 48 olika porträtt av 48 olika fotografer på mer eller mindre kända människor.

Äntligen!

november 15th, 2011

Nu är bilden till Prosharp färdig och levererad till kund! Känns grymt bra! Det var lite pyssel innan vi blev klar, en fil på 5.9 GB, 106 lager i Photoshop och antalet nerlagda timmar vågar jag inte titta efter 🙂 Men det är svårt att låta bli när det är så sjukt kul! Bilden kommer att användas i två varianter antagligen, en med reportrarna och en utan dem för att få en mera stående bild.

Det är lite roligt att se idéskissen jag gjorde innan plåtningen och hur det blev till slut 😀

Ljussättningsmässigt så var det ganska basic, två Profoto Magnum reflektorer med raster 45 grader bakifrån, en Profoto Softlight reflector bakom/ovanför modellerna, en softbox snett framifrån och Profoto ringblixt.

Det ska bli kul att få se bilden i sitt rätta sammanhang med logos, text mm.

Ny bild för Prosharp

november 14th, 2011

Häromdagen var det dags för en ny plåtning för Prosharp. Jag har fotograferat för dem tidigare, de fotograferingarna kan se härhär. Den här gången var det en retrobild à la 60-talet som skulle tas. Alla fotograferades var för sig för att sedan läggas ihop efteråt. Själva tanken med bilden är den klassiska vinnarbilden när ett lag vunnit Stanley Cup och står och lyfter trofén. Som sagt skulle bilden andas lite retro och Peter som är formgivare hade skrapat ihop ett gäng gamla hockeygrejer som användes. Till och med kameran som fotografen har är tidsenlig!
Våra statister var hel övergrymma och resultatet kommer efter att jag blivit färdig allt fixande i photoshop.