Days at work

Days at work

Semestershopping

april 30th, 2011

Påsklov och lite ledigt med familjen i Stockholm! Mycket härligt. Självklart har jag hunnit med ett par möten och framförallt letat lite rekvisita!
Hittade en grym affär på Skånegatan som heter Modell Äldre. Hur mycket coola grejer som helst! Jag var ute efter lite pryttlar till fotograferingen till Birsta Citys omslag på tisdag. Bilden ska vara lite åt Safarihållet. Gissa om jag hittade saker i den här affären!
Till fotograferingen har jag också tidigare hittat en Land Rover från 70-talet! Grym!

En riktig skistar helt enkelt!

april 19th, 2011

Idag plåtade jag Anna Holmlund, världscupvinnaren i Skicross! (kolla in det avgörande åket här). Bilderna är framförallt till hennes hemsida som Osynlig webbyrå bygger just nu. Ni som följt min blogg tidigare kanske kommer ihåg att vi egentligen skulle ha åkt upp till Åre och plåtat både image- och actionbilder, men eftersom sjukdom satte käppar i hjulet den gången och det har varit en hel del tävlingar och träningar fram tills nu så fick det bli just nu istället.

Då snön i stort sett är helt bort så siktade vi på att plåta uppe på toppen av Södra Bergets slalombacke. Om än lite, så fanns det faktiskt lite snö kvar där!
Riggade kvickt med två Pro-7B, tre lamphuvuden och ringblixt (självklart!). Dagen till ära så var det premiärtest av PhaseOne’s kamera med bakstycke (P65+). Två Magnumreflektorer med raster i 45 grader bakifrån, en Beautydish 45 grader från höger och ringblixten!
Solen kom och gick, hela tiden! Ganska frustrerande. Men det gick bra ändå!

Tog lite olika bilder, helkropp, närbilder osv …

Karin från Osynlig var ovärdelig som stativ-stöd i blåsten!

Testar nytt!

april 18th, 2011

Idag och en vecka framåt så ska jag testköra en ny kamera och bakstycke. Jag har kört Hasselblad så länge jag har fotograferat. Så visst är det lite pirrigt att bege sig ut på jobb med en helt annan kamera, nämligen en PhaseOne 645DF. Men eftersom jag är sjukt nöjd med mitt bakstycke som just PhaseOne tillverkat och deras kamera verkar grym så gör vi ett försök. Jag tror att det mest handlar om vana …
Så i morgon ska jag plåta porträtt och image-bilder på skicross-stjärnskottet Anna Holmlund, som för övrigt vann den totala världscupen!!
Det ska bli kul att testköra den ”skarpt”, återkommer med rapport!

Mange Hellberg, nytt album …

april 16th, 2011

Mange Hellberg, eller Mange Myt som han använde som artistnamn tidigare, släpper inom kort ett nytt album. Även denna gång grymt träffsäkra texter men nu i sång! Grymt coolt!

Vi plåtade pressbilder och ev. albumomslag. Vi körde det mesta i studio och även en bild ute i en lokal vi letat upp … Med på bilderna är även Tobbe & Simon som också är med på plattan. Thomas som står och kollar så att allt ser bra ut på bilderna är manager för projektet.
Jag tror vi fått till det vi ville med bilderna och nu återstår lite urval och fixelefix innan allt är klart och kan visas 🙂

Återkommer med det färdiga resultatet.

Vi behöver alla en StrinGo!

april 16th, 2011

Mitt bloggande kanske inte direkt har varit på topp den senaste månaden. Jag tror jag tar och skyller på lathet, mycket jobb och en massa andra grejer. Men hur som helst …

Plåtade häromsistens en riktigt skön pryl som jag kände att en sån där vill jag bara ha! Det är en fordonslyft 🙂 Enkelt beskriven kan man säga att det är en pallyft på steroider! Du flyttar vilken bil som helst, utan nyckel, hur lätt som helst! Den är självklart grymt poppis bland stora bilhandlare och tillverkare runt om i världen. Företagek heter Famek och deras grymma serie lyftar heter StrinGo.

Reklambyrån, Sweet Williams, och kunden hade kommit fram till ungefär vad det var man ville åt. Sedan kopplades jag in och vi pratade lite kring vad som kunde göras och vad som skulle bli snyggt. Det var i alla fall tre bilder som skulle tas på två dagar. Ett porträtt på VDn, en bild som visar på hur den används och en snygg produktbild. De två första bilderna togs hos en större bilhall och produktbilden i ett stort, kallt och smutsigt garage. Ska se om jag har några bilder från den första dagen, men tills dess får ni hålla tillgodo med en iPhone-bild från produktfotograferingen. Återkommer med slutresultatet …

Men tänk er! En StrinGo i garaget och du kan parkera om alla grannarnas bilar på natten! Hur kul som helst!