Days at work

Days at work

Gocart och rodeotjurar …

December 17th, 2010

Idag har jag varit ute på Nöjeshallen och plåtat till deras nya hemsida. Vi har gjort laserhall, rodeotjur, minigolf, fotbollssimulator, jaktsimulator och gocart!

Det var Frosting Reklambyrå som var uppdragsgivare, och de hade en idé om att bilderna skulle vara tagna ur “användarens” perspektiv, så kallat POV eller FPS (point of view eller first person shooter).
Vissa av bilderna var grymt roliga och självklara medan andra inte lika självklara 🙂

Rodeotjuren var ganska självklar, där man ser handen som håller sig fast, ett ben och

En av de roligaste idag var nog gocarten! Där var det lite fix och trix, vilket alltid är lite kul! Jag monterade fast en kamera med ett fisheye på ratten på en av gocartarna och sedan fick Jonas & Jonas från byrån åka framför kamera-carten, som kördes av en av de som har Nöjeshallen. Jag fjärrutlöste sedan kameran när de passerade rätt ställe. Helt lätt var det inte, men det blir nog riktigt coolt!

Nu ska vi bara se till att gå igenom alla bilderna också!

Unikt är bäst!

December 9th, 2010

Att vi i dag ständigt bombarderas av bilder överallt är kanske inte helt överraskande. Men alla kanske inte tänker på det, hur många bilder ens hjärna behandlar på en dag … Hur många passerar bara förbi och hur många gör ett rejält avtryck?
Hur många bilder kommer du ihåg från morgonens tidning? Vad minns du från din senaste Facebook-visit?

Detta blir naturligtvis ännu mer intressant när man använder bilder i t.ex. reklam. Här är ju syftet att få betraktaren att bli intresserad av produkten eller tjänsten och läsa vidare.

Att just “mainstream”-bilder har en betydligt mindre möjlighet att fånga människors intresse är kanske något jag tagit lite fasta på när jag skapar bilder. Det är roligt att göra bilder som sticker ut, retar eller på annat sätt fastnar hos folk 🙂

Jag läste idag på en av New York Times bloggar om ett experiment där man mätt personers ögonrörelser när de tittat på olika webbsidor. Nån slags mätuttrustning har kunnat registrerat var man tittat helt enkelt, framförallt när det gäller bilder.

Mycket intressant läsning!

BITS blog, New York Times

10-12 drinkar en måndagkväll!

December 6th, 2010

Ja inte har jag varit så värst energisk på bloggfronten de senaste veckorna! Usch vad dåligt! Det är lite tråkigt, framför allt för mig själv eftersom denna blogg blir lite som en liten dagbok …

Nåväl! Idag har jag hängt i baren på restaurang Invito större delen av dagen 😀 Det blev väl en 10 – 12 drinkar tror jag till slut, på bild alltså 😛 Tillsammans med Jocke från POP Kommunikation har jag fotograferat drinkar till deras exklusiva drinkmeny som kommer i januari.
Eftersom jag glömde min lilla kamera och har slagit sönder min iPhone 4G så blev det min gamla iPhone 2G (!!) som fick agera bakom-kulissernakamera 😀

Ganska kul att plåta drinkar faktiskt, de blir ju så sjukt snygga med rätt ljus! Ljussättningen var inte någon superavancerad, men tillsammans med ljuset inne i baren så blev det grymt schysst! Nu ska jag se till att blogga klart så att jag kan förbereda lite skissbilder tills i morgon!

En ganska nöjd Jocke fick njuta av sin favoritdrink Mr Mister efter plåtningen 🙂