Days at work

Days at work

Lugnet efter stormen

November 12th, 2010

Nu var som sagt vernissagen över och lugnet efter stormen börjar lägga sig. Utställningen har uppmärksammats lite här och där vilket naturligtvis är jättekul! Även om den hänger ett bra tag till så är det naturligtvis mest intresse just vid öppningen av en utställning.
För er som är intresserade så har jag samlat de ställen där de skrivit något om utställningen här …

Sundsvalls Tidning

ST Bilds blogg

Fotosidan

Dagbladet

Svenska Fotografers Förbund

Mingla.nu

Vernissage och ont i ryggen …

November 10th, 2010

Sådärja! Då var min lilla vernissage klar då! Det kom jättemycket folk, trots snöstorm!
Har hållit på med hänging och fix med skyltar mm hela dagen. Ja inte riktigt hela dagen faktiskt. Jag plåtade bilder till La Loraine brödkatalog också. Det var en tjej med ett gigantiskt bröd i famnen som skulle plåtas. det gick kanon!

Sedan spenderade jag resten av dagen i utställningslokalen och en kvart innan jag öppnade var jag och köpte en ren skjorta 🙂

Tusen tack till alla som kom och utställningen kommer att hänga där fram till årsskiftet troligtvis, så den som vill titta kan bara springa förbi IN-Gallerian nåt innan jul!

Trav och häng …

November 9th, 2010

Idag blev det en låång dag! Först var jag ute och porträtterade tio travtränare, jag ska plåta ca. 30 stycken totalt men under fyra tillfällen. Jag hade ett tomt stall till mitt förfogande och tränarna kom in en efter en. När väl allt ljus var satt och första personen var klar, första tar alltid längst tid, så flöt det på riktigt bra!

Resten av dagen spenderade med att hänga min utställning uppe i IN-Gallerian. Det är ca. 35 bilder som ska upp, alla i olika storlekar 🙂 Så det var inte helt lätt att få till. Men nu är drygt hälften uppe och resten går nog ganska fort.

Nu sitter jag framför brasan och dricker te, i morgon blir en lång dag också!

Äntligen!

November 9th, 2010

Vet inte varför det dröjt så länge, men nu har jag äntligen skaffat ett Wacom ritbord! Nu så här efter fyra dagars användande förstår jag egentligen inte hur jag klarat mig innan!
Tog en fantastisk bild på det åt er 😀

Idag blir det en lång rad porträtt av travtränare, återkommer!

Tomtar och snö!

November 5th, 2010

Nu är bilderna till Birsta City magasin klara, det blev ett omslag och en bild till en artikel om julshopping!

De blev som jag ville måste jag säga! Kan vara lite svårt ibland att fundera ut en idé exakt i sitt huvud när man inte har alla delar helt 100% klara eller vet hur det ser ut på plats osv … Men resultatet blev som jag ville!

Själva omslagsbilden var det lite pyssel med, gjorde faktiskt tre varianter av den. Som tur var valdes den jag ville 🙂 Tanken jag hade från början var faktiskt att tomtenissan skulle ha grönt på sig men det såg inte riktigt klokt ut när jag testade 😀 så det fick bli rött ändå …
Tidningen kommer ut den 20:e november tror jag, så håll utkik vettja!

Hoppas att ni gillar dem! God jul i förskott!

Uppblåsbara sängar, kuddar och eld …

November 4th, 2010

I går fotograferade jag på en uppblåsbar säng 😀 Nja, det var kanske inte så sexigt som det låter. Det var produkter i form av speciella kuddar som fotograferades. Vi hade allt från spädbarn till gråhåriga män som modeller. Eftersom det bara var själva kudden och modellen som var i bild så gjorde det inte så mycket att sängen stod uppallad på diverse kartonger och lådor 🙂 Det funkade det med!

Idag körde de bilden på Luciorna i tidningen, ser helt ok ut även i tryck. Visste inte om de skulle sparka bakut av all eld, men den verkar ha gått hem på tidningen 😀

Snö, paket och kallt …

November 1st, 2010

Idag har jag plåtat omslaget till nästa nummer av Birsta City Magasin, det som jag förra gången fotograferade husvagnsbilden till.

Detta nummer ska vara julnumret så, kanske inte helt oväntat, var det en tomte som var med nu. Idén jag hade var att tomten var här och handlade alla sina julklappar. Därför behövdes självklart en tomte, släde, 20 kubik snö och ett hundratalet inslagna paket 😀
Som alltid med Birsta City så var det bara att säga till så ordnade de både lastbil med snö och paket! Släden lånade jag in från ett ställe där jag lånat en gång tidigare.
Vi fick hjälp av Birsta Citys egna traktor-marodör att fixa till och flytta runt snön så den hamnade där jag ville. Sedan var det bara att stapla paket på paket på paket på paket … Ja, ni fattar, det var en hel del paket!!

Lars T Johansson var dagens tomte, vilket han gick in för till 100%, en liten tomtenissa fick vi med också till slut! Vi plåtade en hel del varianter och hann till och med ett julkort till Birsta City innan vi bröt för att rigga om inne i Birsta City. Den andra bilden som togs är till inlagan och visar tomten med den lååånga önskelistan shoppandes inne bland butikerna.

Alla gjorde ett kanonjobb trots kyla och blåst! Nu är det bara att gå på nattskiftet eftersom bilderna ska vara klara i morgon! 😀