Days at work

Days at work

Upplägg i garage …

augusti 31st, 2010

För ett tag sedan blev en av mina största kunder på reklamsidan nominerad till Svenska Designpriset 2010 i kategorin läromedel. Kul!

ADn för just detta ville ta lite nya uppläggsbilder på det de hade gjort men ville ha det lite ”ruffare” än vanligt. Så vi packade ihop alla grejer och släpade oss ner i ett garage här en bit från studion. Sjukt varmt var det där nere, svetten bara rann och med jämna mellanrum fick vi springa upp och sticka ut huvudet genom porten för att få lite luft.

Just upplägg tillhör kanske inte mina absoluta favorituppdrag, men det är klart om det innebär en hel setup i ett garage så känns det genast lite roligare 😀

Nu återstår bara att se till att de vinner!! Så se till att gå in och rösta på Go Enterprise bidrag i kategorin läromedel!

Hoppla hoppla!

augusti 30th, 2010

Japp då var en vecka och en helg avklarad, det gick ju ungefär lika bra som alla andra veckor och helger 🙂

Förra veckan var jag och plåtade tränare som tränar tränare 😀 för hockeyförbundet. Det är tydligen Svenska Spel som ligger bakom den satsningen som har funnits en massa herrans år. De far land och rike runt och ser till att elitseriens tränare gör det som de ska på rätt sätt antar jag …
Det var ett uppdrag som jag fick från TOL (Tackochlov). Det var två gruppbilder och en massa porträtt som skulle tas. Det ska användas i annons och på webben till att börja med.

Åt NorthCar var jag iväg och tog bilder på nya Saab 95 som ska användas i annonser framöver. Det är ganska bekvämt med en kund som har en egen studio med rundfond 😀 Bara att ljussätta och ”köra” 🙂

Hel lördagen var jag och dokumenterade Bergsåker Norrvidden Open Trot på Bergsåkers Travbana. Drygt 17000 besökare var där och en massa hästar såklart! Jag är ingen hästexpert men det är alltid kul att få komma in i en sport så där lite från sidan liksom, se allt inifrån eller vad man ska säga! 1100 exponeringar blev det, så nu återstår ett lite urval bara …

Så där ja!

augusti 23rd, 2010

Jorå, det var ett tag sen. Jag är nog fortfarande inne i sommarlunken känns det som. Jobbar mycket hemmifrån …

Så häromdagen att Socialdemokraterna kört igång med sina plakat och alla andra partier för den delen också, men Socialdemokraternas är det jag som plåtat.

Den 6 – 7:e augusti jobbade jag med att dokumentera konsertfesten som var på Norrporten Arena, där bl.a. Roxette och Takida spelade. Det var två lååånga dagar som resulterade i många exponeringar att gå igenom. Den roligaste dagen var nog den då Roxette spelade, då var det sjukt mycket folk. Roligt att få se arenan användas till annat än bara fotboll vilket händer allt för sällan tycker jag.

I sommar har jag också börjat fotografera referenskunder åt GDM, två är klara och levererade. Bilden nedan är från SSG i Sundsvall som använder GDMs konsulter.

Idag har jag varit ute hela dagen och plåtat lastbilar, traktorer och de som kör dem. Det var Engbloms Åkeri som håller på med en broschyr som jag tar bilderna till. Jag ska ut med dem en dag till innan alla bilderna är tagna.

Jag ska se till att hålla bloggen mer uppdaterad i fortsättningen, jag lovar inte men jag ska försöka 🙂

Bland rostfritt och formalin …

augusti 5th, 2010

Sådärja! Nu är man tillbaka i hyffsad vanlig takt, fast lite sommartid sitter nog kvar ett tag till 🙂
Idag var jag till Sjukhuset och plåtade, patologen om man ska vara exakt. Det var tillverkaren av några speciella labbord som ville ha bilder, Biometron heter företaget.
Patologen, hmmm, hade lite dålig koll vad det var för ställe innan. Jag var helt säker på att det skulle ligga lik i travar överallt och att alla som jobbade där skulle se lite mystiska ut. Jag hade självklart fel! 🙂 Inte ett enda lik, inte ens en liten arm skymtade någonstans. Sedan fick jag berättat att de analyserar mycket prover som leverfläckar, hudvävnad och tarmbitar 🙂 Låter i alla fall lite bättre …
Jag som sökt efter formalinburkar så länge, detta var stället där man hittade dem. Glömde tyvärr att fråga efter några, men nu vet jag i alla fall var de finns 😀

Bänkarna jag skulle plåta var helt nyinstallerade och fastmonterade med slangar och ventilationsrör, inte helt lätt att få dem frilagda med andra ord. Jag gjorde så gott jag kunde med min vita bakgrundspapp, skar och klippte så att den skulle hänga så bra som möjligt bakom varje bänk/bord.
Man kan lugnt beskriva min arbetsmiljö under dagen som ganska steril 🙂 rostfritt och handsprit så långt ögat nådde …

Hittade en papperskorg jag glömde plåta, etiketten var handskriven och det stod ”Snusk” på locket! 😀 Ville inte fråga vad som slängdes i den …

I morgon börjar jag plåta konsertarrangemanget nere på Norrporten Arena åt just Norrporten, det är Roxette, Takida, Ulf Lundell och the Baseballs som uppträder fredag & lördag, blir antagligen en ganska hektisk helg med andra ord!