Days at work

Days at work

Bland fälgar, däck & dansband …

juni 19th, 2010

Ja, jag vet inte vad den officiella titeln skulle vara, men dansbandsfotograf ligger nog nära till hands snart 😀 och igår var det dags igen, denna gång Kindbergs Dansband. Jag hade hittat en däckverkstad som jag tyckte skulle vara perfekt. Väl där så fick jag hjälp att flytta på en massa däck (inte helt oväntat kanske) och efter en hel del konkande och bärande av fälgar, däck, dunkar mm så såg det till slut ut som jag ville. Ingela från Biwa Management var där och såg till så att jag skötte mig 😉

Bandet hade parkerat sin enorma buss utanför och kom mer eller mindre färdigombytta rätt in i däckverkstan. Däckverkstan som idag inte bara fick fungera som studio utan också sminkloge och omklädningsrum. Det var ganska roligt att se dem komma in i sina nya blanka skjortor och kritvita jeans 🙂 Det var till att akta sig från allt där inne eftersom det var smutsigt värre!
Vi körde igång och tog två olika uppställningar + enskilda bilder på var och en i bandet. Jag vet inte vad det är med boots och cowboyhatt, men det spelar liksom ingen roll vem som bär dem, hårdrockare, cowboys, dansband eller bara raggaren på gatan, det är alltid lika coolt! 🙂
I en paus så körde jag och sångaren i Kindbergs, Jocke, VM i den otroligt prestigefyllda grenen dansbandsleende. Jag kan tillägga att trots idogt tränande så vann Jocke med hästlängder! 😀

Hjälm, häst och grus …

juni 9th, 2010

Sådärja! Nu har man testat att plåta från en sulky bakom en travande häst! I ett lopp!
Idag var jag tillsammans med POP Kommunikation ute på Bergsåker och fotograferade actionbilder på travbanan, mycket roligt! Idén var att få bilder inne från ekipagen mitt i loppet.
Vi hade arrangerat ett gäng hästar och kuskar som skulle ”tävla”. Jag skulle sitta i dubbelsulky med en av kuskarna och plåta under loppet. Det kanske ska tilläggas att jag aldrig kört trav någonsin, knappt ridit!
Jag begav mig i alla fall till stallet där jag fick en hjälm och lärde mig att om jag ser att hästen plötsligt drar åt sig ändan lite så är risken att den kickar bakåt, vilket tydligen inte var speciellt bra då vi satt en knapp meter bakom 🙂
Detr blev lite manfall på kuskarna men vi körde en då med de fyra ekipagen vi hade. Jag kan säga att det gick fortare och skumpade betydligt mer än jag föreställt mig 🙂 Det gick dock ganska bra efter ett tag, dock känns det ganska bra i magen och insida lår just nu 😀 Jag fick nämligen ta spjärn och hänga bakåt när jag plåtade och det tog rätt bra 🙂

Jag formligen sprutlackerade med bilder under loppet, det var nästan nödvändigt eftersom man knappast såg vad man gjorde hela tiden. Att sitta och skydda sig bakom kameran var ganska skönt för ansiktet också eftersom man slapp bli helt blästrad av allt grus som sprätter upp 🙂 Efter tre – fyra varv var hästarna helt slut, vilket inte gjorde så mycket tyckte mina magmaskler just då. Att man Vi ska köra det en gång till nu när vi vet hur det går att göra, och då antagligen med betydligt fler hästar och förhoppningsvis blå himmel!

Lägger upp två skissbilder från kameran och några ”bakombilder”

Färg och penslar …

juni 8th, 2010

Idag har jag varit och fotograferat målare. Det är till en folder om deras verksamhet och med fokus på  återställande av gamla målningar, som till exempel i det stenhus jag var och fotograferade i.
Mycket pulverpigment och fina penslar var det, inte lika mycket roller och 0502Y 😀

Det var riktigt roligt att följa dem lite, otroligt mycket arbete liggger bakom en sån renovering! Bara att blanda till rätt kulörer tog en månad!

Det blev ganska mycket bilder, både detaljbilder och actionbilder, men jag har inte hunnit fixa nåt med dem ännu, men slänger upp tre skissbilder.

I morgon får ni hålla tummarna för mig, då ska det plåtas från travsulkyn, mitt i ett lopp! 😀

Bryter bröd och dricker vatten …

juni 8th, 2010

Mjälloms tunnbröd har jag plåtat åt förut, men denna gång var det inte tunnbröd i vanlig mening. Nu var det dags för deras nya produkt, tunnbrödkorgar! Inte så jättevanliga, än 🙂

Jag gjorde som jag oftast gör när jag plåtar mat, bjuder in den bästa. Nämligen min kära mor som matstylist 😀 Men först gav sig jag och Clara iväg för att inhandla diverse pålägg, eller det kanske borde heta ilägg när det gäller tunnbrödkorgar 😉 . Nåväl, efter fyra vändor till olika butiker hade vi skrapat ihop allt vi kunde tänkas behöva, och det var en hel del. Nästa jämt står man där och plötsligt känner att man behöver ruccula, då är det ganska skönt att slippa springa iväg och handla, även om det bara är ett stenkast ner till butiken från studion.
Det blev en massa skalande av räkor, rostande av pinjenötter, tinande av blåbär och vispande av grädde mm mm innan vi kunde börja plåta!

Vad vi hade som skiss var de bilder jag tog som just skissbilder för två år sedan!! Då tillverkade vi egna tunnbrödkorgar, men det var en helt annan historia!. Att skriva upp hur man gör när man plåtar kan ibland vara bra, det hade jag inte gjort för två år sedan 😀 Men efter lite pillande så var vi hyffsat nära, sen behöver det inte se exakt likadant ut såklart!

Vi tog tre förrätter och en efterrätt. Efterrätten var lite oplanerad eftersom ingen beställt en sån bild, men jag kände att korgarna är ju helt perfekta för just efterrätter! Och tro mig!, den blev både snygg och gryyyymt god. Jag åt upp den direkt efter jag var klar, eller trodde att jag var klar. För medan jag stod med munnen full med hallon, blåbär, grädde och tunnbröd så frågade kunden ”visst tog du närbilder på den också va?” … Hmmm … nej, men den var väldigt god, kanske kan skriva det bara 😀

Nu ska jag försöka fixa till dem så det ser om möjligt ännu godare ut och sedan är det till tryck. Håll utkik efter grymma korgar i sommar/höst!!

Tack Clara för bilderna!

MangeMyt goes blogging, again!

juni 3rd, 2010

Inte för första gången i och för sig! 😀 Men nu har jag plåtat Mange Myt igen. Nu var det för hans nya blogg som lanseras inom kort. Det skulle vara till en banner där. Vi plåtade i studion och jag fastnade för hans tatuering på ena handen. Det står ”word” på fingrarna, så min spontana idé blev en knuten hand mot kameran med ordet ”word” synligt. Lite som om han slår med ord, djupt värre serru! 😀

Jag gillar den! Mange ville ha en lite mindre hård och svår, så ansiktsuttrycket är lite mjukare. Hoppas ni gillar den!

Full fart framåt!

juni 3rd, 2010

Ojdå! Nu var det ett tag sedan jag bloggade! vet inte riktigt vad som hände, det bara rasade in jobb här inför sommaren. Kul! Men lite tid över till annat, som att blogga till exempel.

Jag har fått in jobb från flera nya håll, MittSverige Vatten, Sundsvall Energi, Bergsåkers Trav, GDM, Mittuniversitetet med flera, jättekul!

MittSverige vatten hjälpte jag dokumentera invigningen av nya biogasanläggningen i går, bilderna ska användas på webben och i olika tidskrifter. Min praktikant Clara var med och plåtade hon med. Tjusningen med mitt jobb är, som jag ofta nämner, att få komma ut på så otroligt många olika ställen. Jag hade ingen aning om hur det fungerar i en biogasanläggning, vilket jag har lite mer koll på nu 🙂

Idag var det meningen att jag skulle varit ute på Bergsåkers trav och plåtat actionbilder mitt inne i ett lopp! Idén hade jag för länge sedan och nu har den inplanterats i deras marknadsföringsplan tillsammans med POP Kommunikation. Tyvärr så skadade sig två av de hästar som skulle vara med så det blir att vänta tills onsdag nästa vecka. Jag hoppas jag kan få lite bakombilder från den fotograferingen, kan nog bli riktigt kul!

Igår kväll var ett gäng glada tjejer från Sax & Kam frisörer här i studion. Jag  fotograferar deras porträtt till annonser och hemsidan. Det är roligt att man satsar på riktigt bra bilder!

I morgon blir det bilder åt Mjälloms Tunnbröd och Mittuniversitetet, dock inte samtidigt!