Days at work

Days at work

A really great shitty day!

september 23rd, 2009

Denna dag har precis som de flesta andra inte varit den andra lik, men den här har nog varit lite mer konstig än de andra. I dag har jag nämligen tagit ett ganska sjukt porträtt, i dubbel bemärkelse.

En läkare frågade mig om jag hade lust att ta ett porträtt på honom, jag sa att ett porträtt är ju liksom lite roligare om m,an får ta det i miljö. Då jag var mycket medveten om vad hans specialitet var så skenade min sjuka hjärna iväg, han är nämligen en proktolog, eller egentligen heter det kolorektalkirurg. Men min dotter skulle ha kallat det: stjärtdoktor!

Till saken hör att läkaren i fråga var inne på ungefär samma bana som jag, speciellt eftersom porträttet inte skall användas något officiellt syfte utan mera som en rolig bild.
Ganska snart hade vi ordnat med lokal, tid och då var det bara en sak som saknades, en stunt-stjärt!
Men ganska snart hade han ordnat det också, en kompis ställde upp!

Nåväl, än så länge har jag inte fixat till någon bild ordentligt utan har bara skissat lite med en testbild vi tog innan själva … hmm .. stjärten kom in i bilden. Men så fort den börjar bli klar så kommer den naturligtvis upp här på bloggen!

EDIT Jag har tagit bort ”skissbilden” tillsvidare, den som väntar på något gott 🙂

I’m Back!

september 22nd, 2009

japp, så sitter man och pluttar på i Photoshop igen … Helt ok, men det blir bättre bara jag får mitt kaffe 🙂

I går fick jag ett roligt mail från Susanne på SEIDEA. Vi plåtade ett gäng ryggar till henne för ett jobb hon höll på med. uppdraget fick senare faktiskt silver i Svenska Designpriset 2008.
Nu fick jag just reda på att samma kampanj gått och blivit finalist i European Design Award! Kul!

Det är alltid roligt att få lite bekräftelse på det man gör.

Nu ska jag fortsätta fixa fler bilder och kaffet ropar stilla på mig borta i köket 🙂

Svenska mästardrakar i studion …

september 20th, 2009

Idag har jag varit in till studion för lite helgjobb. Dragons, svenska mästare i basketligan 08/09, skulle så här precis innan ligastart fotograferas till nya annonser. Annonserna produceras av popkommunikation.

Bilderna skulle, som vanligt, ha mycket attityd men vara ganska rena. Två av spelarna och deras tränare kom till studion och vi körde igång. Ibland kan det vara lite svårt att se exakt hur det kommer att bli i slutändan, även om jag idag plåtade direkt in i burken medan ADn Jocke från popkommunikation granskade varje bild som poppade upp på skärmen.

Eftersom jag (även) älskar efterbearbetningen och det dessutom var ganska bråttom så valde vi första bilden direkt och arbetet med den startade bara minuter efter att bilden tagits. Annonsen ska skickas innan 12.00 i morgon förmiddag …

Även om lukten av fix och framkallningsvätska inte finns eller att inget sken av en röd lampa lyser upp rummet, så är känslan vid efterbearbetet lite som att vara tillbaka i mörkrummet!

Ett litet klipp från ett tag sen …

september 19th, 2009

I december 2008 fotograferade jag pressbilder till Jennifer Newberry. Hittade nyligen ett klipp hon filmat från dagen då vi plåtade. Jag och Magnus (min assistent då) förbereder studion medan Jennifer for runt och plåtade och filmade.

Mama mia nu är det helg, eller?

september 18th, 2009

I dag var jag upp och fotograferade ett porträtt till tidningen Mama. Det blev ett ganska ”basic” porträtt, speciellt p.g.a. att mamman i familjen hade väldigt ont om tid. Då det dessutom var lite tajt om tid rent leveransmässigt så fick jag lov att fixa och skicka bilden direkt efter jag tagit den. Så det blev till att sätta upp dator mm i den stackars familjens vardagsrum och sätta igång. Man kanske skulle ta göra det lite oftare, det serverades både kaffe och kakor medan jag satt och fixade. Passade på att ta lite porträtt på deras barn som tack för kaffet 🙂
Vi får hoppas att det ser ok ut när den nu går i tryck, alltid lite scary när man inte sitter vid sin kalibrerade skärm som man är van vid, och skärmen på min MacBook är verkligen hemsk när det kommer till bildbedömning! 🙁

Nu är det helg i alla fall, men lite jobb blir det även då. Reklambyrån som har hand om basketlaget Dragons, Svenska Mästare i basketligan 2008/2009, ringde och behövde panikhjälp med några bilder till kommande matchannonser. Så det blev till att boka in studiojobb på söndag också. Men det är ju roligt att det finns jobb i alla fall, även om just detta inte är det mest välbetalda 😉

Tidnings-mama …

september 17th, 2009

Idag blir det efterbearbetning hela dagen förutom ett snabbt porträtt på eftermiddagen. Det känns som det aldrig kommer att ta slut på bilderna som ska fixas just nu!

I morgon ska jag åka upp till Kramfors och ta ett porträtt till tidningen Mama. Det är till en artikel om familjer där mannen arbetar borta på veckorna, vilket gör mamman till nån slags ensamstående mamma light …
Som vanligt är det panik med bilden, lite beroende på att jag var bortrest när den beställdes och att få ihop hela familjen med en bortaarbetande pappa var inte helt lätt …

Så det blir till att ta, fixa och skicka bilden på plats. Kanske vardagsmat för alla pressfotografer, men knappast något för en Photoshop-pillare som jag 🙂

Bilden är länkad från Tidningskungen.se

Bilden är länkad från Tidningskungen.se

Spel, dansband och retusch …

september 15th, 2009

I lördags hade jag bokat in en fotografering med ett dansband! 🙂 Som jag brukar säga så är den ena dagen aldrig den andra lik! Svänzons (ja det stavas så …) heter de och ska vara med och tävla i Dansbandskampen nu i december. Det var egentligen inga svåra bilder, bara mot vit bakgrund som skulle användas till deras hemsida mm. Men självklart så kan man ju inte låta bli att hitta på något lite roligare, i alla fall i mina ögon 😀

Så jag ringde ner till Knaust Hotell och frågade om det var ok att vi dundrade ner och plåtade lite i deras trapp. Eftersom jag hade med mig en hel del utrustning dit så var det bra att det var ett helt band man skulle plåta, bärhjälp är alltid uppskattat!
Bilden nedan är bara en skiss, och vi får se hur den blir till slut … Skissbilden blev ganska stor, 1.5 GB hamnade filen på 😀

I går kväll gjorde jag den kompletterande plåtningen till Go Enterprise och deras spel som lanseras nu. Bilden skulle vara ett gäng skolungdomar, med känslan lite som en filmaffisch. Attityd men glada. Nedan bild från det är också bara en skiss …

Idag har jag i stort sett suttit framför datorn hela dagen. Det är ofta något man inte tänker på när man står och plåtar nonstop i en vecka, att allt måste gallras, väljas, retuscheras och levereras … Och självklart ska alla ha allt på en gång 🙂

Full fart framåt …

september 15th, 2009

Äntligen hemma höll jag på att säga … Kanske inte riktigt, det var väldigt trevligt med semester. Men det är härligt att vara hemma också.

Jag hade lyckats boka in torsdag, fredag & lördagen efter vi kom hem, på onsdag kväll 🙂

Så det blev till att åka direkt ner till studion och måla om fonden igen. Blir alltid lika förvånad hur det kan gå åt tio liter färg varje gång!! Men det är ganska trivsamt att måla den, lite som att meditera 🙂

Två snabba uppdrag skulle avklaras innan eftermiddagen, kvällen och hela fredagen skulle ägnas åt bilder åt världslanseringen av Yantramattan. Det blev minst sagt hektiskt i studion hela dagen.

För Yantramattan hade modellen Susanna kommit för två dagars fotografering, både i studio och ute på location. Make & hår stod duktiga Fredrika som nyligen flyttat till Sthlm, men eftersom jag inte klarar mig utan henne så fick hon lov att komma upp en sväng!
Torsdagen ägnades åt olika profilbilder för lanseringen av mattan och även en hel rad av instruktionsbilder hur den används. Micke & Anna-Maria från Datura (som marknadsför Yantramattan) var på plats för att se till så att allt gick rätt till.
Fredag åkte vi ut på locationplåtning till klippor ute vid havet, vädret var ok från början men när vi skulle börja med motljusbilderna fick vi lov att inse att moder natur inte riktigt var med oss 🙁

MEN inget ont som inte har något gott med sig. Micke behövde lite ”yngre” & modernare bilder med mattan för ett yngre kundsegment. Vi stylade snabbt om Susanna och hyrde in klänningar. Sedan var det bara att ”go with the flow”. Det blev kanon! Ska bli spännande att se hur det tas emot!!

Lägger upp två snabba skissbilder från plåtningen och självklart ett gäng bakombilder!

Semester med rivstart …

september 3rd, 2009

Hoppla! Då sitter man och blickar ut över Medelhavet helt plötsligt. En veckas semester nere i Grekland satt som en handske!

Lite lustigt att när jag för första gången åker på en charterresa modell sola, bada och allt inkluderat, utan att egentligen tänka på vart jag åker så hamnar jag på samma ställe där jag var och jobbade med Cellbes för ganska precis två år sedan!! Dessutom köpte jag en bil under den resan (inte i Grekland dock …) och så även denna resa ”di, di ,di, da – di, di ,di, da” (ska låta som The Twilight Zone-temat 🙂 )

Men den rivstart av jobb jag kände av veckorna innan vi åkte verkar hålla i sig. Sedan jag klev på planet har jag bokat in fyra jobb, sedan har jag tre andra uppdrag som ska bokas in tidsmässigt, kul!

Nu ska jag sova och ladda inför ännu en dag av sol, bad och god mat!

Avslutar med en liten vy ut från vår balkong 😀

Semester på G

september 2nd, 2009

Äntligen sitter man på tåget ner mot Arlanda och senare flyg till Grekland. Även om det bara är en vecka så känns det otroligt skönt efter den rivstart jag haft de senaste veckorna.
Igår var jag och tog bilder åt Specialistläkarhuset, en privatläkarmottagning. Det gick bra trots en både stressig och otroligt varm dag innan, jag fick lov att mer eller mindre duscha i studion innan jag åkte dit.
Efteråt var klockan strax efter 19.00 och tio packshots stod och väntade på mig i studion.
Det blev en mycket sen natt/morgon, som alltid dagen innan jag brukar åka utomlands. Det är så mycket som ska fixas, och lägg då till en fil kand i dålig planering så har ni min vardag 🙂
Bilderna till MangMyt är klara och levererade, jag tror de blir nöjda.
Precis innan avresan så fick jag ett mail från tidningen Mama som undrade om jag kunde åka till världsmetropolen Kramfors 🙂 och göra ett jobb när jag kommer hem. Alltid kul med lite variation!

C-Ya!