Days at work

Days at work

Radio, guld och singel …

januari 26th, 2009

Idag har jag plåtat imagebilder till Radio Guld. Det var från allra första början tänkt som mera riktade bilder som skulle ge en smak av de olika programpunkterna de har. Allt eftersom så omvandlades idén till aningen mer vågade porträtt på deras programledare istället.

Fotograferingen innebar en fasligt massa bakgrundsbyten i alla fall! Sju bakgrunder for upp och ner allt eftersom personer byttes ut. Magnus, min praktikant/assistent, fick en intensivutbildning i bakgrundspappersrullar! (Han hann faktiskt ta några bilder som jag lägger ut senare)

Shake har nu släppt sin singel med deras version av ”Du ringde från Flen”, den de uppträdde med i Dansbandskampens final. Jag har som jag nämnde i ett tidigare inlägg plåtat omslaget. Hittade bara en liten version av bilden, men den får duga så länge.

Bröd & whiskey …

januari 20th, 2009

Idag har det varit nya plåtningar till Mjälloms tunnbröd. Bilderna ska till nya förpackningar som ska tas fram. Alltid lika trevligt att kunna blanda jobb med något som går att äta!!

En av brödsorterna är paltbröd 🙂 inte direkt min favorit, speciellt inte när man ofta serverar den kokad i vatten med fläsk och lingonsylt till. Dessutom är den lite meckig att fixa till. Innan jag skulle ta just den bilden gick jag på lunch på Oscar’s, döm av min förvåning vad de hade som en av dagens rätter!! Paltbröd med fläsk!! Jag gick in i köket och frågade om de inte kunde fixa en riktigt snygg portion som jag kunde ta med mig till studion. Inga problem, och en timme senare kunde jag plåta en perfekt upplagd & tillagad portion paltbröd & fläsk! Att de dessutom använde just Mjälloms bröd gjorde inte saken sämre!

Fotograferingen består till största delen av olika tunnbröd som ska fotograferas med pålägg. Som tur är jag släkt med en riktig hejare på att ”styla” mat” Min kära mamma! Så vid varje plåtning för Mjälloms så har hon hjälpt till! Det blir en salig röra kan jag säga när vi håller på. Mackorna måste göras precis innan de fotograferas för att se fräscha ut …

Senare på kvällen var det mera föda som skulle dokumenteras, men denna gång var det en något ädlare sort! Mackmyra Whiskey hade nämligen whiskeyprovning på restaurang Invito. Som tidigare så ville de ha det dokumenterat. Deras provningar är otroliga, bara miljön är fantastisk. De har en jättestor källarvåning med matplatser och speciella långbord för provningar av olika slag. De har även ett speciellt rum för Mackmyra och ett för Grönstedts!

Nu blir det film och TV-serier tills ögonen självstänger!

     

Shake, rattle & hum …

januari 9th, 2009

Igår var första egentliga uppdraget sedan juluppehållet. Jag har iofs. gjort några smågrejer under jul. Förutom singelomslaget till Mange Myt så har jag även plåtat Anna Norbergs uppsättning av Snövit.

Men igår var det en omslagsbild till ett singelsläpp med dansbandet Shake. De var med i Dansbandskampen och skulle släppa låten de gjorde i TV.

Bilden var på sångerskan Catharina och känslan skulle vara lite jazzklubb. Jag ordnade med lokal och vi plåtade inne i spegelsalen i Stadshuset. Min kära son fick agera assistent och dokumentera lite, de blev inte helt 100 hans bilder men ni kanske får en uppfattning om hur det såg ut där när jag plåtade 🙂

Idag är det interiörfotografering åt HSB och sedan ska jag försöka hinna med all efterbearbetning som ligger och väntar …