Days at work

Days at work

Porträtt & porträtt …

november 29th, 2008

Idag har jag verkligen kastats mellan ytterligheterna.

Jag började dagen med att fotografera porträtt åt en stor konsultfirma jag brukar ta porträtt åt, lite ”business” men trevliga liksom 🙂 

På eftermiddagen kom Mange Myt förbi, vi skulle plåta pressbilder inför hans debutsläpp snart. Här var det en viss kontrast till bilderna jag tog på förmiddagen. Mange är en störtskön kille.

Hur som helst så är bilderna till Mange inte ens i närheten av klara, däremot har jag skissat lite. Vi får se hur det blir i slutändan.

Sommar i bilhallen & möss i studion …

november 27th, 2008

Häromdagen var det imagebilder till annonsmaterial för en bilhandlare som stod på schemat. Ute var det fortfarande mer eller mindre snöstorm, men inne i bilhallen var det varmt och skönt 🙂

Tre bilder skulle tas, en för varje kategori människor som annonserna skulle rikta sig mot.

Eftersom bilderna skulle vara väldigt nära och ganska hårt beskurna så gick det ganska bra att vara inne i bilhallen. Ljussättning och bilval var det som tog längst tid. Men tre bilar, sju modeller, en hund och en extremt duktig assistent senare så var vi färdiga. Turligt nog strax innan 17.30, eftersom jag hade ett paket med datormöss att hämta på Bussgods som stänger just 17.30. 

Kvällen och halva natten spenderades sedan i studion fotograferandes just datormöss, extremt snyggt blev det 😀 Vad det var till och hur det blev återkommer jag till senare … 😉

Nu håller jag på att göra backup på 3 TB arkiverade råfiler, klart om ca. 9 timmar, jag tror jag gör en kaffe under tiden …

 

  

Snabba puckar i stormen

november 24th, 2008

Först och främst så måste jag bara nämna att detta inlägg skrivs via min iPhone, hur kul som helst, eller? Vi får se hur det blir. Provar först att skriva ett inlägg så testar jag med bilder nästa gång.
Idag skulle jag fotografera porträtt åt SundsvallsFlyg i studion, men efter lite funderande med ADn kom vi fram till att det skulle bli för trist, speciellt tillsammans med tidigare bilder som alla tagits ute eller i miljö.
Så det blev till att kasta sig i bilen och åka ut till flygplatsen. Helt lätt att hitta rätt miljö var det inte men till slut hittade vi nåt som passade. Det fick bli vid inceckningen, låter kanske inte helt kul, men det blev ganska bra som bakgrund, det skulle trots allt kännas lite ”flygplats”

Imorgon ska vi iväg och ta sommarbilder med bilar  :). Vi får se hur det går. Återkommer med rapport från det. Nu måste jag ut och skotta snö i stormen!

 

  

Ny bebis och ledig …

november 21st, 2008

Jag vet att jag varit dålig på att skriva, och jag kan inte skylla på nåt speciellt egentligen. Det känns ibland som om det blir tråkigt att inte ha någon bild från det man skriver om. Hmmmm, hur gör man då?
Ja, skaffar en ny kamera 🙂 Så nu ska jag bli bättre på att dokumentera saker jag skriver om.

Det fick bli en Leica D-lux 3, gillar hur den ser ut helt enkelt (den tar även rätt ok bilder också …) och även om den inte  är extremt liten så är den i alla fall lättare att ha med sig än alla andra jag har …

Såg en av alla bussarna som har mina bilder på ”baken”, såg rätt ok ut faktiskt. Alltid svårt att tänka sig hur det kommer att se ut innan man ser det i verkligheten … Bilden på bussen blev som den blev eftersom jag bara hade min iPhone med mig då …

Idag tänkte jag vara ledig och spendera dagen med min dotter. Fika på stan och bad står på schemat …

 

Long time has passed …

november 17th, 2008

Nej, jag har inte somnat, legat på sjukhus eller dött. Däremot har jag hunnit varit i Portugal, sålt huset och jobbat massor.
Men, det är ingen orsak att inte skriva lite. Så jag ber om ursäkt och ska försöka bättra mig, kanske mest för min egen del eftersom det antagligen inte är sååå många som läser här, mer som min lilla egna dagbok … 

Jag har jobbat en hel del även om det inte synts just här, kanske just därför …

Bland annat en hel del åt Bolagsverket och Norrporten. Håller just nu på med några kampanjbilder för Bolagsverkets e-tjänster. Det är P&P Kommunikation som står för formen och jag för bilderna. Till det har jag fotograferat 15 kg morötter, en gräsmatta och en halvmålad vägg. Hur det blir och varför får ni se längre fram 🙂

Bolagsverket har jag hjälpt med att ta fram bilder till för att ha i deras bildbank och nu närmast till en folder om deras verksamhet som ska delas ut under invigningen av deras nya lokaler. Vi höll på en hel dag i deras enorma kontor, som inte var riktigt färdigt. Så man fick improvisera lite ibland, men tur var så hade vi med oss ett helt gäng mycket glada och hjälpsamma modeller i form av anställda på Bolagsverket.
Till min stora hade jag min mycket hjälpsamme praktikant Magnus som förutom att hjälpa mig släpa all utrustning mellan alla våningar dessutom hann dokumentera lite också.

De två första bilderna är studiofotografering för e-tjänstkampanjen och de andra från fotograferingen av och i Bolagsverkets lokaler.