Days at work

Days at work

Tarifa, over & out …

september 24th, 2008

Idag åker vi hem från Tarifa. Ganska växlande är nog det minsta man kan kalla vädret vi haft här, men vi har hunnit det vi skulle tror jag.

I går satt jag till 01.30 och sorterade bilder, natten innan till 03.00, så just nu känns det skönt att få slappa i en flygplansstol och att sedan få sätta fötterna på Midlanda flygplats och åka hem till familjen. Men det är alltid lika roligt på fotoresorna och jag har träffat många trevliga människor.

Lägger med en gruppbild på hela gänget! 🙂

I morgon är det smygöppning av det italienska kaféet Dolcetto, där jag också har en liten utställning. Så är ni i stan de närmaste veckorna så titta in till Dolcetto på en espresso och spana in mina bilder.

Nominerad rygg!

september 22nd, 2008

Jag gjorde tillsammans med Susanne Ekelund, SEIDEA, en kampanj för Härnösands Ryggklinik. Den är nu nominerad till Cap&Designs ”Svenska Designpriset 2008”, Reklam/Print.

Så självklart vill jag hemskt gärna ha hjälp att rösta fram den till vinst! Så gillar ni den, eller mig :D, så rösta gärna!! Klicka bara på Svenska Designpriset 2008

Sol, vind och vatten …

september 21st, 2008

Tarifa, kite-surfarnas mecka! Det kanske ger en liten hint om hur det kan blåsa här nere.

Alla fotograferingar har gått bra hittils, även om det varit lite sol, vind och moln om vartannat. Vi har väl kanske betat av hälften av bilderna, typ 53 av ca 100 st.

I går var vi på väg hem från en stad en knapp timme från Tarifa. Vi hade jobbat hela dagen och klockan var kanske 21.00, mörkret hade precis börjat falla. Jag körde bussen och följde vår ”lilla” bil som åkte före. Efter ett tag upptäckte jag helt plötsligt att jag var på väg upp från en jättebrant kullerstensbacke i en liten bergsby. Kanske inte skulle varit så konstigt om jag inte var helt medveten om att vägen hem var via motorvägen!

Det visade sig ganska snart att jag, av någon mystisk anledning, börjat följa efter fel bil! Jag har inget som helst minne av att jag svängt av motorvägen heller! Var antagligen ganska trött. Det som gör saken ännu konstigare är att bilen jag skulle ha följt är en mörkblå Ford Focus, den jag följde upp i bergen var en stor vit skåpbil. Inte en siffra rätt! 😀

  

Sol och vindstilla, igår!

september 18th, 2008

Igår var vi ute i och rekade locations hela dagen. Solen stekte och ingen vind! Ganska skönt på ett ställe som Tarifa som är känt för att vara lite kite-surfarnas mecka.

Nåväl, idag var vår första fotodag och det började ok men nu regnar det och solen lyser med sin frånvaro 😉

Jag ska tjonga upp lite bilder längre fram så att ni får se hur det ser ut här nere!

Trevlig helg & en stundande tidig morgon

september 15th, 2008

 

Ligger just nu i en säng på Arlanda och borde egentligen sova nu, jag ska nämligen upp snart, kl. 04.00 för att vara exakt.
Kl. 06.00 flyger jag ner till Malaga för att jobba fram till den 24:e.

Idag har jag varit hela dagen på en fotografträff i Göteborg. Jag var inbjuden som föreläsare och höll även tre halvtimmes workshops. Det var SFG (Svenska Fotogruppen), en ideell organisation för porträttfotografer som bett mig komma.

Det var ett mycket trevligt gäng jag fick träffa. Jag blir alltid lika glad när man ser vilken energi som finns i såna här sammanslutningar. Dessutom är det otroligt roligt att komma ut och prata inför folk, man får hoppas att jag inte var alltför långrandig i min föreläsning 🙂 Jag har lite svårt att sluta prata ibland 😀

Under mina små workshops så ljussatte jag lite och pratade lite kring hur jag brukar fotografera. En modell hade hyrts in och hon gjorde det bra må jag säga. Inte nog med att hon skulle stå modell för mina små äventyr, hon skulle även vara modell under resten av dag en åt ca 50 energiska fotografer …
Alltid svårt att prata om hur  man jobbar, det mesta man gör tänker man kanske inte direkt på, så när någon frågade ”varför gör du just så där?” så blev svaret ofta ”ja, jag vet inte. Det känns bara bättre så” 🙂

Kanske kunde man tillföra något till de som var där, det är ju ganska olika sätt vi jobbar på men ändå gör vi i stort sätt samma sak.

Hittade en gruppbild som låg efter mina workshop-bilder i mappen, det är icke jag som tagit den (kanske ganska självklart eftersom jag står längst fram på högra sidan i bilden :)) Men jag hoppas att det är ok att jag lägger den på min blogg ändå …

Hur som helst en mycket trevlig helg. Nu måste jag sova.

 

 

Tidsoptimisten …

september 13th, 2008

Idag var en hektisk dag! Först iväg med barnen till skola och dagis, sedan ner till studion och rama alla bilderna (förstår inte varför jag inte gjort det tidigare …). Efter det var det dags att åka till cafét där jag skulle hänga.
Självklart hade jag inte ännu skruvat i ståltrådar i ramarna, så det var bara att sätta igång. Under tiden vi skruvade så kom jag på att eftersom jag nu kommer att vara borta ända fram till den 24:e september så är det bästa att gå och kolla intervallkameran innan helgen. Lunchdaten kändes lite väl ”tajt” när klockan var 11.45 och vi precis börjat hänga, dessutom skulle jag iväg och fotografera för Marvils cykelkatalog kl. 13.00 :).

Nåväl, nu sitter jag här i alla fall och har precis, fört över bilderna från idag, frilagt en bild åt en annan kund och satt alla grejer på laddning inför heldagsplåtningen i morgon. Ska följa ett bröllop från 08.00 till 21.00, men innan dess ska ungarna skjutsas till mormor och morfar 🙂

På söndag eftermiddag åker jag ner till Göteborg för att hålla workshop och föreläsning för Svenska Fotogruppen. Så innan dess måste jag se till att sätta ihop mitt bildspel klart.

Just nu längtar jag faktiskt till att jag sitter på planet till Spanien då man inte KAN göra någonting annat än att sitta i flygplansstolen och hänga med.

 

Stockholm, fröken Sverige och Red Bull …

september 10th, 2008

Jag har precis kommit tillbaka från en tur ner till huvudstaden över dagen.

Jag har fotograferat några bilder på Annika Duckmark åt en kund. Hon vann fröken Sverige för några år sedan för de som inte visste det, nu när jag tänker efter så var det faktiskt 12 år sedan! 

Nåväl det spelades in en serie reklamfilmer i samma veva och jag kom ner precis när de började på att vara klara. Det kändes som om de hade riggat lampor i två veckor med tanke på antalet. Men film är ju film eller hur man nu brukar säga. Kändes lite fjuttigt när man sätter upp blixtarna efteråt, men bilderna blev kanon!
Det var ganska enkla och rena ansiktsbilder som skulle tas i diverse olika överdelar.  

Att börja dagen med att först plåta porträtt hemma i studion sedan kasta sig i bilen för att åka ner till Stockholm, jobba och sedan åka 38 mil hem igen är kanske inte världens bästa upplägg på en dag, men det är otroligt skönt att få kliva upp och gå och lägga sig i sin egen säng! Då kan det vara värt att måsta proppa i sig Red Bull, espresso, choklad och bilar för att hålla sig vaken.

Nu är det bäst man försöker varva ner efter allt koffein och ladda inför morgondagen. Då ska det fotograferas imagebilder för en cykelkatalog.

  

Not my cup of tea …

september 7th, 2008

Alla som känner mig vet att jag kanske inte är sportkillen nummer 1. Jag spelade iofs pingis i Klupp Framtiden vid 9 års ålder, men slutade efter att jag förlorat min första match. Även om man räknar in mina fantastiska insatser i pingisens värld så kan jag nog konstatera det är inte min grej helt enkelt.

Men plåta sport kan faktiskt vara kul! Jag har plåtat en hel del MTB Downhill och även snowboard, det är ganska tacksamma sporter att fotografera.

Men igår fotograferade jag hockey, en av mina kunder som äger arenan ville ha bilder från hallen full av publik, och vad passar bättre än sista dagen på SCA cupen!
Jag visste att Timrå var ett av lagen men jag fick fråga mannen framför mig i kön vilka de mötte. Han tittade lite konstigt på mig men sa till slut ”Sönsvall” med bred dialekt.
Man är glad att det inte var fråga om att följa matchen, för jag har noll koll! Jag vet vem Jonathan Hedström är, honom har jag plåtat två gånger åt olika kunder. Jag kunde koncentrera mig på att få med min kunds sponsorlogga på sargen med spelare framför, sedan publik förståss …

Det blev bra bilder ändå, men jag har ingen aning vilka som är på bilderna 🙂 Timrå hade vitt och Sundsvall blått, så långt kom jag i alla fall …

Kastar med en något ofixad bild så ni får se arenan i alla fall …

Gamla synder rostar, tro mig!

september 4th, 2008

YouTube är roligt! Man kan hitta det mesta där, så även gamla synder … Här kommer en liten sammanställning av gamla musikvideos jag är skyldig till. Knappast några jag vill skylta med, men så här i bloggen kanske man vågar visa dem 😀 Samtliga är gjorda på Super-8 eller 16mm film. Jag kan väl knappast påstå att jag hade så mycket klart innan man började 🙂 Man tog med sig filmkameran och lite fika och sen blev det som det blev liksom.
Ett exempel på det är videon till ”Radios to Blame” där vidvinkeladaptern jag tejpat (??!!) fast på min Super-8 kamera gjorde att allt blev helt suddigt. Bara gilla läget och göra drömsekvenser av de snuttarna 🙂
I videon till ”Two Face” så skulle vi inte ha någon synk till sången, dvs de skulle inte sjunga i videon, men i refrängen fick de komma fram till kameran och säga vad som helst, så det verkligen skulle synas att de INTE sjöng/sa texten. Med den extremt höga musiken på plats så har jag än idag inte den blekaste vad de säger där 😀
Jag saknar tyvärr en video, ”Såpbubblor” med Malin Julia, som jag inte kan hitta från den gamla goda tiden …

Och snälla ni tänk på att det faktiskt var rätt länge sen 🙂

”Vänner och Fränder” Garmarna [1996]

”Radios to Blame” Moahni Moahna [1997]

”Two Face” Vadå [1998]

Sommarbild mitt i hösten …

september 3rd, 2008

En dag fylld av massagefotöljer och spabad, det var vad jag hade för mig i måndags.
Vi började med att plåta en hel produktserie masagestolar, i alla olika positioner och med och utan person i. Jag provsatt en stol, den värsta förståss 🙂 och jag var nära att pantsätta både hus och fru för att få tag på en sån, den är grymt skön!!

Nåväl, åter till dagen. Efter alla stolar så skulle även ett spabad fotograferas. Det var ett sånt man har utomhus så bra sommarsolen skulle helst vara med. Det såg inte så ljust ut veckan innan, regnet öste ner. Fram tills denna dag! Solen kröp faktiskt fram rätt bra, trots september o allt. Så vi riggade upp allt och slängde ner modellerna i poolen. Som vanligt när jag ska fotografera något så hamnar jag alltid upptryckt mot en vägg eller hörn, denna gång fick jag backa in i nån slags relax-avdelning i huset.

Men efter lite trixande och letande efter rätt vinkel så blev resultatet ganska bra tycker jag, att det sedan blev dimma, regn och halvstorm dagen efter gör ju inte saken sämre! Snacka om att pricka in rätt dag!