Days at work

Days at work

Klipp och klistra samt nattfärder …

juni 28th, 2008

Jaha, så snabb att uppdatera bloggen är jag verkligen inte. Vet inte vad det beror på, vill ju kanske inte bara skriva en massa dravvel 🙂 eller så kanske det är det man vill läsa 😀

Hur som helst, har precis plåtat åt ett stort fastighetsbolag. De söker folk och ska sätta in platsannonser i en massa tidningar och ville ha två fastighetsskötare med på bilden. Kruxet var väl kanske att den ena finns i Sundsvall och den andra som i Helsingborg.
Så nu har jag tagit bilden och anlitat en fotograf till i Helsingborg som ska ta den andra personen som sedan ska klippas in i min bild.
Som vanligt var det bråttom, men jag tror det går bra, jag har skickat ett gäng bilder som de kan gå efter när de ta den andra bilden.

setup.jpg

Hade bokat in en nattfotografering av Birsta City också. Lamporna skulle lämnas tända inne i Birsta City natten mellan fredag och lördag för att jag skulle kunna ta en nattbild med hela shoppingcentret upplyst.
Sagt och gjort så packade jag bilen full med grejer och drog iväg vid 00.30 i går natt, förhållandena var idealiska. Till och med månen hängde som på beställning över byggnaden. Men hade de kommit ihåg lyset? Nej! Så det var bara att vända och åka hem. Jag som dessutom avstod från drinkarna på verandan bara för detta!! 🙂

I morgon drar jag och min dotter upp till stugan ett par dagar för att bara njuta och dricka drinkar i solen, eller hur!!!? Jag ska egentligen upp och laga vårt avlopp som har gått av (!!??) Glamoröst värre!

Skolavslutning eller nåt ..

juni 16th, 2008

Jorå, nu har det varit skolavslutning! Min grabb ”gick ut” mellanstadiet och byter skola till hösten.
Som vanligt hade hans skola avslutning i GA-kyrkan, vilken var smockfull av folk.
Nytt för i år var att det nu var förbjudet att fotografera i kyrkan.Man hade nämligen en egen fotograf som skulle fotografera under avslutningen och sedan skulle dessa bilder bli tillgängliga för alla som ville.
Det som var mest överraskande var att det var tydligen jag som skulle fotografera 🙂 De hade tydligen frågat mig för typ 4 månader sedan, vilket jag självklart helt förträngt.
Hur som helst så blev det inte så mycket lugn och ro för mig under avslutningen av förklarliga skäl, men det var fint ändå.

Nedan två bilder från avslutningen, bl.a. på världens bästa flagghållare!

flaggpojk.jpg kyrkan.jpg

Ranglig stege och 120 byggarbetare …

juni 4th, 2008

Idag plåtade jag gruppbilden till Skanska. Vet inte riktigt om det var 120 stycken som var med, men många var de i alla fall.
Tyvärr höll man på att flytspackla nedersta våningsplanet så min tanke att de skulle stå på alla våningar föll lite, vi fick ställa en hög framför istället.
Vi hade ett träd i vägen så jag fick klättra upp för att fästa spännband så att vi kunde böja bort det ur bild. Det visade sig inte vara helt lätt! Håkan (min eminente assistent för dagen) fick stå och hålla i stegen medan jag hängde i träden och försökte förstå mig på spännbandens logik.
Stegen jag skulle stå på var kanske inte världens stabilaste konstruktion. Och inte blev det bättre av att vi placerade ena delen av den halva vägen ner i ett dike. Vi stöttade upp den så gott det gick med lastpallar och bräder.
Kanske inte nåt skyddsombudet använder som exempel direkt 🙂

Till slut var vi klara och alla stod på plats, allt funkade bra. Hade man fått önska något så kanske det hade varit lite dis för solen.

gruppbild__dsc5488.jpg gruppbild__dsc5454.jpg gruppbild__dsc55021.jpg

Gruppbild modell stooor …

juni 2nd, 2008

Idag har varit en lugn dag. Bokförde fram till lunch och sedan iväg till Skanska för att reka inför en gruppbild jag ska ta på onsdag. Eller gruppbild, kallar man det fortfarande när det är 120 personer. Det kanske heter folksamlingsbild 🙂
Nåväl, jag hittade en ganska bra plats. Det är alltid svårt med större grupper att få alla att synas. Nu hade jag turen att kunna sprida ut alla över fyra våningar i ett bygge.
Vi får se hur det går, återkommer …