Days at work

Days at work

En härlig dag …

maj 28th, 2008

Idag har varit en riktigt härlig dag!
Började med att plåta Sundsvall Energis styrelse, kanske inte världens mest glamorösa uppdrag, men det är alltid lika kul att komma ut till företag och träffa en massa olika människor! Så redan här var dan på väg i rätt riktning, att solen sken gjorde inte saken sämre.
Sedan snabbt ner till studion för att slänga in grejerna och byta kamera. Nu bar det iväg till simhallen där jag skulle hjälpa Solens IF med lite bilder till deras verksamhet. Solens IF är en handikappidrottsförening med en massa olika verksamheter.
Snacka om en energikick! Världens härligaste gäng! Bild kommer!

När jag kom tillbaka till studion igen såg jag att en bild jag tagit valts ut till ”Photo of the Week” på Phase Ones hemsida, jätteroligt! Phase One är världens största tillverkare av digitala bakstycken till mellanformatskameror. Självklart använder jag ett sånt 😉 Bilden är från en reklamfotografering för Birsta City.

Dagen avrundades av att mötas av mina solstrålar till barn hemma! Dagen kan nu packas ner och sparas till en mindre bra dag då den kan tas fram igen 🙂

scream_2008_web.jpg

gruppbild_webb.jpg

Ensam i natten …

maj 28th, 2008

Jaha, nu verkar det som sommaren har kommit.Jag har mest varit inne i studion och fixat med bilder för leverans. Fast jag var ute i natt vid 02.00 och plåtade ett stort köpcentrum åt arkitekterna som ritat det.Var lite ensamt på parkeringen vid 02.00, har aldrig tänkt på hur otroligt stort det är där, det är alltid en massa bilar överallt.Idag bär det av mot nya äventyr, bilder ska levereras, en styrelse ska förevigas bl.a.Vi ses!

Sol och Roddan …

maj 24th, 2008

Denna vecka har varit helt ”insane”. Jag är väl kanske inte världens mest strukturerade person och då blir det därefter 🙂
Uttrycket ”släcka eldar” har varit mitt ledord dessa dagar …
Veckans Affärer nummer 21 finns ute nu och bilden på Annika Dahlqvist är med, blev riktigt bra om man får säga det själv.

Idag fick jag göra en blixtuttryckning, satt och njöt i solen när en bekant ringde och ville att jag skulle komma ner och ta en bild på när Rod Stewart åt på hans restaurang.
Så det vara bara att hoppa in i bilen och dra ner för att föreviga en ätandes rocklegend (kan man kalla Rod för en rocklegend?!)
En något upptrissad restaurangägare mötte mig i dörren … Roligt för restaurangen som är precis nyöppnad och otroligt fint inredd.

Nu ska jag återgå till att sitta i solen …
Ja, bilden ja. Den blev precis som den blev, en ätandes Rod med en mycket nöjd restaurangägare bredvid sig …
Jag är väl kanske inte Paparazzi-killen direkt, men lite kul var det i alla fall …

roddan.jpg

Kossor och smör …

maj 16th, 2008

Idag var det dags för ännu ett porträtt till Veckans Affärer. Denna gång var det Annika Dahlqvist jag skulle fotografera, ni vet läkaren som förespråkar riktigt smör, riktig grädde och fet mjölk o.s.v.
Jag som älskar smör och grädde ser henne numera som min husgudinna 🙂
Nåväl, jag hade en idé om att ha en massa smör med på bilden, så det vara bara att gå ner på ICA och inhandla fem kilo äkta smör! Bilden ville jag ta i en naturlig miljö, eftersom det är naturliga produkter vi pratar om. Tänkte först på rapsfält, men vi är inte alltför bortskämda med såna här uppe, speciellt inte i mitten av maj.
Men kossor då?! Vad kan vara mer naturligt än kossor!
Jag fick tag på en bonde och förklarade idén och det vara bara att komma dit!

Jag hade glömt hur underbart det luktar inne hos kossorna! Fantastiskt!

Efter en stunds ljussättande så var vi igång. Det var inte så varmt där Annika skulle stå, men hon gjorde ett kanonjobb framför kameran.
Tyvärr så fick min vän/assistent lämna återbud så jag han inte få med några ”bakombilder”, men jag ska slänga upp nån bild så fort jag får den klar!

Mu på er!

En dag på prärien …

maj 12th, 2008

Om någon hade sagt till mig att jag skulle börja veckan liggandes på ett torg och plåta cowboys i motljus åt ett taxi/bussbolag så hade jag nog varit högst tveksam.
Men så blev det i alla fall

Som alltid när jag plåtar med datorn ute så blir man liggande med jackan över huvudet för att kunna se något på den idiotiskt nog blanka skärmen!
En som jag hade trott vanlig fotografering vändes till något helt annat. Roligt var det i alla fall …

Bilderna är till en manual för bl.a. taxiförare, hur cowboyen kommer in i bilden får ni höra en annan gång 🙂

Tack Peter för de vackra bilderna på mig (det är alltså jag utan cowboyhatt).

dintur.jpghuven.jpghuven2.jpg

DJs i massor …

maj 9th, 2008

Igår var det dags för ännu en gruppbild till Nöjesmagasinet City, den här gången var det DJs. För er som inte såg/läste sist jag gjorde detta så var det bartenders då.
Jag åkte ut till Rentsound vid 17.45, (det blev en choklad och en kopp kaffe till middag) vi skulle ta bilden inne i deras enorma lager. Bilen blev ganska fullprappad med grejer, men så här i efterhand kan jag intyga att varenda pinal användes!
Som alltid så tar det ganska lång tid innan man kommer igång, speciellt med placeringen. Det är det som tar längst tid i en gruppbild, men också kanske det som är viktigast. Tyvärr var dom sex stycken! Alltid svårt att placera ut jämnt antal personer, vet inte varför men jag har alltid svårt för det i alla fall.
Jag byggde först upp nån slags kuliss av scendelar, kablar och Arrilampor, blev rätt coolt faktiskt.
Ljussättningen blev som den brukar se ut nu mer :o)

Allt som allt tog det ca fyra timmar och resultatet får ni se i tidningen (kommer ut typ 23:e maj) eller på min hemsida inom kort.
Stort tack till Janina som såg till att jag fick lite ”bakombilder”

bild6.jpgbild3.jpgbild4.jpgbild5.jpg

Karlstad T/R

maj 6th, 2008

Klev upp 04.20 igår morse. Skulle flyga ner till Karlstad över dagen för att fotografera ett porträtt på en kille på Stora Enso, pappersbruket i Skoghall.
Om man inte tänkt på att man har mycket och framför allt tunga grejer med sig ofta så upptäcker man ganska snart det när man ska åka på en sån här tripp! Jag kan för mitt liv inte fatta varför jag inte skaffat väskor med hjul!!! Jag konstaterar alltid detta när jag reser men kommer mig aldrig för att ordna det.
Resan gick bra och bilden blev också bra. Vi fick klättra lite upp i tornen på bruket för att jag skulle hitta en miljö som passade, men när platsen var funnen gick det som på räls 🙂
Väl hemma igen vid sjutiden så kändes det ungefär som om jag blivit överkörd, grymt trött!

Nya friska tag tar vi var dag 🙂

Killing time …

maj 2nd, 2008

Ledighet är kanske kul om man har nåt att göra …
Jag och min dotter hade inget att göra idag, fika på stan blev det, inte helt originellt kanske.

Stannade till i studion för att packa grejer inför ett jobb i Karlstad på måndag. Min kära dotter hoppade upp på en pall och började posera.
Så det var bara att plocka upp kameran, vad gör man inte för att tillgodose sin dotters behov :o)

dotter2.jpg