Days at work

Days at work

Det smakade kyckling

mars 15th, 2008

Nu har jag varit i Kapstaden i snart en vecka, vädret har varit helt crazy. Storm, sol och regn om vartannat.Huset vi bor i är kanon, utsikt ut mot havet, Jättefint. I dag åker vi till ”Beach House” ca. en timme från Camps Bay där vi bor. Igår åt vi lunch på Showroom, jag åt krokodil för första gången. Det var otroligt gott, men som vanligt när man ska beskriva nåt ovanligt man äter så blir det ”det smakar lite kyckling!”.

2views.jpg kroko.jpg

Barn, barn, barn …

mars 9th, 2008

Sista uppdraget jag gjorde innan jag nu drar till Sydafrika var att fotografera ett gäng barn till marknadsföringen av ett av Sveriges största lekland.

Som alltid med barn så krävs det en hel del trixande för att få dem att slappna av, eller rättare sagt ens ställa sig framför kameran. Knepet visade sig vara att vråla allt vad jag kunde ”TIMRÅÅÅÅÅ!!!!” vilket tydligen gjorde att den blygaste lilla killen plötsligt började hoppa, ropa och vifta med armarna.

De övriga krävde inte lika drastiska åtgärder utan det räckte med lite flipperspel, att få leka fotograf och  allmänna barnsligheter. D.v.s. ungefär som en helt vanlig dag!
Nu åker jag snart till Kapstaden och hoppas kunna fortsätta blogga lite därifrån också, vi får se!!

Barn 

Man KAN köpa sig lycklig …

mars 6th, 2008

Jag är fullt medveten om att jag är jättelöjlig, men att se den här dialogrutan på min nya dator gör mig väldigt glad! Tänk att några minneskretsar kan göra en så lycklig!! 

heaven.jpg

Birsta City konceptbilder, dag 2

mars 4th, 2008

Japp, då var det fortsättningen då. Tre bilder till skulle tas. Den här gången hade vi bl.a. världens sötaste hund, Dolly och dessutom över 200 spelkort (??!!). Det var mode- och inredningsbilderna som skulle tas i dag. Idén med spelkorten var lite svår att försöka förklara eftersom den kanske var lite galen och inte så inredningsaktig, men kunden tyckte det blev jättebra. Alltid skönt när slutkund är på plats vid fotograferingen, det blir inte så mycket överaskningar då … Allt flöt på bra, men jag var bra slut då jag kom hem. Har börjat testa lite hur bilderna ska fixas och det blir riktigt bra faktiskt. Det kan vara lite svårt att veta exakt hur det ska bli innan man har dem framför sig liksom … Nu ska jag bara börja fixa dessa bilder, måste hinna leverera dem innan helgen för sedan åker jag till Sydafrika i tio dagar. 

Birsta City konceptbilder Birsta City konceptbilder Birsta City konceptbilder Birsta City konceptbilder Birsta City konceptbilder

City Nöjesmagasinet, Bartenders

mars 2nd, 2008

Jag har alltid tyckt om att ta gruppbilder av olika slag. oavsett om det är arbetare på Gränsfors Bruk eller styrelsemedlemmar, huvudsaken är att man får göra något som inte är att bara ställa upp ett gäng rakt upp och ner.Jag ringde upp Erik på City Nöjesmagasinet och presenterade en idé att samla ihop olika yrkesgrupper från nöjeslivet och ta gruppbilder på dem i någon lite roligare miljö. Först ut blev bartenders. Även om just denna kom lite hipp som happ så funkade det ändå rätt bra. Sex stycken lyckades man skrapa ihop, tyvärr ingen tjej. Jag hade bett att få vara i spegelsalen i Stadshuset och väl där så samlade jag ihop lite möbler, röjde på medan mina offer sminkades, eller rättare sagt pudrades. Ljussättningen blev helt ok, men hade inte riktigt landat i hur jag vill ha dessa bilder, vilket jag har nu :o) Men med lite rök funkar det mesta, så efter ca. två timmar så var vi klara och ett gäng stela bartenders kunde lämna spegelsalen.Nästa grupp kommer att bli DJ’s och lokalen blir … det får ni se snart ;o)

Bartenders, City Nöjesmagasinet Bartenders, City Nöjesmagasinet Bartenders, City Nöjesmagasinet Bartenders, City Nöjesmagasinet